Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: spaansw gehaktballetjes (Albondigas)

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Greetje
In memoriam


Geregistreerd op: 22-2-2004
Berichten: 7376
Dieet: Sleeve en lowcarb
Woonplaats: Deventer


  Reageer met quote
SPAANSE GEHAKTBALLETJES (Albondigas)

Benodigdheden:

450 gr rundergehakt, 1 ei, 3 geperste teentjes knoflook, 4 eetlepels fijngesneden peterselie, 1/2 theelepel nootmuskaat, zout, peper, 2 ontkorste plakjes witbrood of 2 el. paneermeel, 2 el. rode wijn, 2 el. olijfolie, 1 fijngesneden ui, 3 ontvelde tomaten in blokjes, 1 dl kippenbouillon (van tablet).

Bereiden:

Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, zout en peper. Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel. Vorm van het mengsel ca. 40 balletjes.

Verhit de olie en bak de balletjes hierin in ca. 5 minuten rondom bruin. Bak de ui ca. 5 minuten mee. Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ca. 30 minuten sudderen.

Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer, blender of keukenmachine. Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk haar over de gehaktballetjes. Strooi er 2 eetlepels peterselie over.

_________________
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: ma 25 mei 2009 20:41    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1