SPAANSE GEHAKTBALLETJES (Albondigas)
Benodigdheden:
450 gr rundergehakt, 1 ei, 3 geperste teentjes knoflook, 4 eetlepels fijngesneden peterselie, 1/2 theelepel nootmuskaat, zout, peper, 2 ontkorste plakjes witbrood of 2 el. paneermeel, 2 el. rode wijn, 2 el. olijfolie, 1 fijngesneden ui, 3 ontvelde tomaten in blokjes, 1 dl kippenbouillon (van tablet).
Bereiden:
Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, zout en peper. Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel. Vorm van het mengsel ca. 40 balletjes.
Verhit de olie en bak de balletjes hierin in ca. 5 minuten rondom bruin. Bak de ui ca. 5 minuten mee. Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ca. 30 minuten sudderen.
Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer, blender of keukenmachine. Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk haar over de gehaktballetjes. Strooi er 2 eetlepels peterselie over. _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|