Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Dr. Frank: proteine spekulaas/koek/cake

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
Dr. Frank: proteïne spekulaas/koek/cake ook Low carb
Na veel experimenteren,heb ik nu een proteïne "koek/cake" gemaakt die naar mijn smaak echt lekker is.Ik wil dit graag met jullie delen.
Het recept is gebaseerd op de proteïne bolletjes,atkins broodjes etc.
Daar bestaan al vele variaties van.
Ik heb ze gemaakt als muffins,ik heb ze ook gewoon met een klein juslepeltje op een bakplaat geschept(koeken),en ik heb het beslag in een kleine bakplaat gegoten,en later gesneden in hapklare brokken )
Dat laatste bevalt me het beste.Bakken natuurlijk met bakpapier eronder tegen aankoeken.
Ik heb ook al eens de dubbele hoeveelheidgemaakt en ingevroren.Dat gaat ook heel goed.
De laatste keer heb ik ze in plakken in aluminium verpakt en een dag laten liggen,zoals je dat ook bij kruidkoek doet.Daar wordt de smaak door verbeterd,en zowaar...dat klopt ook bij deze koeken/cake.
Hier komt het recept:
speculaas koeken/cake
Oven voorverwarmen op 175 graden
Ingrediënten:
Het droge spul:
40 gr. proteïnepoeder (ik gebruik soja proteïne neutraal van de tuinen)
1 theelepel bakpoeder
2 of 3 eetl. Zoetstof (poeder).Zelf aan passen naar eigen smaak
1 eetl koekkruiden
Het natte spul:
2 eetl. water
3 eieren
2 eetl. room
1 theelepel vanille essence
2 eetl. Olijfolie.(hiervan blijven de koeken smeuïg)
Bereiden:
Mix de droge ingrediënten en houdt apart.
Mix dan de eieren,room,water,vanille essence en de olie.
Voeg dat bij het het droge spul.
Mix tot een glad deeg.
Schep hiervan hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
of in muffin vormpje,of in een kleine diepere bakplaat(dat doe ik)
Bak ongeveer 20 minuten.
en genieten maar......
Ik ga ook uitproberen of ik er hartige koeken van kan maken.
met kruiden,kaas,gedroogde tomaat...etc etc.
Bron: CorneliaP

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 26 mrt 2013 15:42    
Vrouw Weeggegevens   Gittaar
Ik wil afvallen bij de weegclub
Ik wil afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 9-5-2013
Berichten: 9
Dieet: proteine dieet
Woonplaats: amsterdam


  Reageer met quote
hoi!
ik heb dit geprobeerd maar ze zijn nog erg 'sponsig'
zijn ze gewoon nog niet gaar of hoort het zo. de smaak is overigens super!

Groetjes
Gitta

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 12 sep 2013 10:55    
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
Gittaar schreef:
hoi!
ik heb dit geprobeerd maar ze zijn nog erg 'sponsig'
zijn ze gewoon nog niet gaar of hoort het zo. de smaak is overigens super!

Groetjes
Gitta


Hoi Gitta,
Sorry voor de late reactie Schaam Schaam
maaaarrrr, hier komt de tip Lach
je zou is kunnen proberen de cake ná het bakken in een vorm, uit de vorm te halen, en dan nog ongeveer 15 minuten op 150 graden te bakken zonder de vorm er aan.
Zet dan de cake op een zijkantje in je oven, dan valt hij niet om, en kan de onderkant beter drogen Idee
Soms wil dit truckje wel is helpen tegen de sponzigheid Lach
Tja, en soms ook niet helaas Rollende ogen
Maar het gaat ten slotte om het smaakje toch Idee
Ik heb deze tip zelf wel is gebruikt voor de brounies smullen
Daar werkte het prima voor Erg blij
Maar ja, ieder baksel is weer een beetje anders Uitroep
Ik zal later kijken of je nog gereageerd hebt, want ik ben maar af en toe online op het moment.....
Sorry daarvoor Sip
Heb het erg druk met het huis schilderen enzzz..... Lach
Wél een leuke bezigheid dus Cool
Maar vervelend voor de mensen die een vraag te stellen hebben Schaam Schaam
Gitta, ik hoop dat het zo wat minder sponzig zal gaan smaken Uitroep
Groetjes, Emilie

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 17 sep 2013 12:27    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1