Wat mag ik hier?
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
*Als je inlogd mag je meer.
Auteur |
Bericht |
Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Dr. Frank: proteïne spekulaas/koek/cake ook Low carb
Na veel experimenteren,heb ik nu een proteïne "koek/cake" gemaakt die naar mijn smaak echt lekker is.Ik wil dit graag met jullie delen.
Het recept is gebaseerd op de proteïne bolletjes,atkins broodjes etc.
Daar bestaan al vele variaties van.
Ik heb ze gemaakt als muffins,ik heb ze ook gewoon met een klein juslepeltje op een bakplaat geschept(koeken),en ik heb het beslag in een kleine bakplaat gegoten,en later gesneden in hapklare brokken )
Dat laatste bevalt me het beste.Bakken natuurlijk met bakpapier eronder tegen aankoeken.
Ik heb ook al eens de dubbele hoeveelheidgemaakt en ingevroren.Dat gaat ook heel goed.
De laatste keer heb ik ze in plakken in aluminium verpakt en een dag laten liggen,zoals je dat ook bij kruidkoek doet.Daar wordt de smaak door verbeterd,en zowaar...dat klopt ook bij deze koeken/cake.
Hier komt het recept:
speculaas koeken/cake
Oven voorverwarmen op 175 graden
Ingrediënten:
Het droge spul:
40 gr. proteïnepoeder (ik gebruik soja proteïne neutraal van de tuinen)
1 theelepel bakpoeder
2 of 3 eetl. Zoetstof (poeder).Zelf aan passen naar eigen smaak
1 eetl koekkruiden
Het natte spul:
2 eetl. water
3 eieren
2 eetl. room
1 theelepel vanille essence
2 eetl. Olijfolie.(hiervan blijven de koeken smeuïg)
Bereiden:
Mix de droge ingrediënten en houdt apart.
Mix dan de eieren,room,water,vanille essence en de olie.
Voeg dat bij het het droge spul.
Mix tot een glad deeg.
Schep hiervan hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
of in muffin vormpje,of in een kleine diepere bakplaat(dat doe ik)
Bak ongeveer 20 minuten.
en genieten maar......
Ik ga ook uitproberen of ik er hartige koeken van kan maken.
met kruiden,kaas,gedroogde tomaat...etc etc.
Bron: CorneliaP_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 26 mrt 2013 14:42 |
|
|
|
|
Gittaar Ik wil afvallen bij de weegclub
Geregistreerd op: 9-5-2013 Berichten: 9 Dieet: proteine dieet Woonplaats: amsterdam
|
|
hoi!
ik heb dit geprobeerd maar ze zijn nog erg 'sponsig'
zijn ze gewoon nog niet gaar of hoort het zo. de smaak is overigens super!
Groetjes
Gitta_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 12 sep 2013 9:55 |
|
|
Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Gittaar schreef: | hoi!
ik heb dit geprobeerd maar ze zijn nog erg 'sponsig'
zijn ze gewoon nog niet gaar of hoort het zo. de smaak is overigens super!
Groetjes
Gitta |
Hoi Gitta,
Sorry voor de late reactie
maaaarrrr, hier komt de tip
je zou is kunnen proberen de cake ná het bakken in een vorm, uit de vorm te halen, en dan nog ongeveer 15 minuten op 150 graden te bakken zonder de vorm er aan.
Zet dan de cake op een zijkantje in je oven, dan valt hij niet om, en kan de onderkant beter drogen
Soms wil dit truckje wel is helpen tegen de sponzigheid
Tja, en soms ook niet helaas
Maar het gaat ten slotte om het smaakje toch
Ik heb deze tip zelf wel is gebruikt voor de brounies
Daar werkte het prima voor
Maar ja, ieder baksel is weer een beetje anders
Ik zal later kijken of je nog gereageerd hebt, want ik ben maar af en toe online op het moment.....
Sorry daarvoor
Heb het erg druk met het huis schilderen enzzz.....
Wél een leuke bezigheid dus
Maar vervelend voor de mensen die een vraag te stellen hebben
Gitta, ik hoop dat het zo wat minder sponzig zal gaan smaken
Groetjes, Emilie_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 17 sep 2013 11:27 |
|
|
|
|
|
Tijden zijn in GMT + 1 uur
|
Pagina 1 van 1 |
|