Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Grip op Koolhydraten recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



"Brood" recepten

Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   zonnetje81
Ik wil afvallen bij de weegclub
Ik wil afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 4-5-2011
Berichten: 8
Dieet: Grip op Koolhydraten
Woonplaats: Eindhoven


  Reageer met quote
Dit heb ik gemaakt toen ik met Atkins begon. Echt super lekker!

Eierkoek / Brood


Nodig:
- 4x Ei
- 100 gram Cottage Cheese
- vanille aroma
- zoetstof


- Splits de eieren, klop het eiwit stijf.
- Mix cottage cheese + eidooiers + zoetstof + vanille aroma met elkaar.
- Spatel het mengsel door het eiwit dat het goed verdeelt is.
- Spreidt het uit over een bakplaat met bakpapier wat ingevet is. Ongeveer 1 a 2 cm dik.
- Laat dit een uur in een oven van 150 graden staan.

Af laten koelen, in een bakje doen en de dag erna is het heerlijk zacht! Lekker met roomboter!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 04 mei 2011 9:20    
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Walnotenbrood ("oranje" recept!)

voor: 2 broden van circa 500 gr
Ingrediënten
15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist
500 gr meergranenmeel of tarwemeel
175 gr bakkersbloem
1 tl zout
2 el walnotenolie
1.5 el zure room
100 gr walnoten
Losgeroerd ei om te glaceren

Bereiding:
Meet 3 dl lauw water af in een kom en strooi er de verse of gedroogde gist over
Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten tot zich schuim vormt
Doe de meelsoorten met het zout in een kom
Roer er het gistmengsel, de olie en zure room door
Kneed 5 minuten tot u een zacht deeg hebt en leg het in de kom
Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
Rooster de stukjes walnoot kort, laat ze afkoelen en hak ze grof
Sla het deeg in, druk de luchtbellen eruit en werk er de noten door
Vorm 2 broden en laat ze rijzen tot het dubbelen volume
Verwarm de oven voor op 230°C
Bestrijk de broden met ei, kerf ze schuin in en bak ze 25 tot 30 minuten


Laatst aangepast door Kaatje op za 11 jun 2011 8:26, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 10 jun 2011 20:59    
Vrouw Weeggegevens   coby1948
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 15-8-2009
Berichten: 10345
Dieet: G.O.K (Yvonne Lemmers)


  Reageer met quote
die lijkt me heerlijk en ga ik zeker bakken
thanks Karin

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 11 jun 2011 8:00    
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
'meergranen' revolutiebrood

9 eieren
2 ons huttekase
eetlepel gebroken lijnzaad (+/- 10 gram)
eetlepel zemelen, amandel- of kokospoeder (+/- 10 gram)
flinke hand zaden & pitten (+/- 40 gram)
50 gr. oude geraspte kaas (optioneel)
snufje zout

splits 8 eieren
pureer de huttekase met het eigeel en het overgebleven ei
voeg zemelen en lijnzaad toe en roer goed door, zaden en geraspte kaas toevoegen
eiwitten met snufje zout stijf kloppen en voorzichtig door het eigeelmengsel spatelen
uitsmeren op de bakplaat en 90 minuten op 130* bakken in de heteluchtoven.
af laten koelen en in plakken snijden, kan in de vriezer.

Ik heb het in de gewone oven ongeveer een uur op 140* gebakken en er 16 stukken van gesneden. Per stuk nog geen hele kh. Lachen


Meermin1971 schreef:
Ik had met veel moeite ricotta gehaald, mijn eigen supermarkt had het niet en de andere dus wel.

Ging ik het bakken, moest er huttekase in (zag ik pas na de 2e keer Schaam Schaam ). Het is nu wat droog, maar met veel beleg nog wel te eten.


Ik heb het vandaag weer gemaakt maar nu zonder lijnzaad en kaas maar met 50 gr. magere kwark, 20 gr. zemelen en 75 gram zonnebloem-, pijnboom- en pompoenpitten. Bevat in totaal 16 gr. kh.


Laatst aangepast door Kaatje op wo 21 sep 2011 16:29, in totaal 2 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 11 sep 2011 18:18    
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Notenbrood van Jolanda

200 gr walnoten
200 gr hazelnoten
100 gr amandelen
100/200 g kokos
6 eieren
3 el olijf of walnootolie

maak de noten klein in de blender.
klop de eieren los.
meng alles doorelkaar
mengsel in een cakevorm overdoen en afdekken met aluminiumfolie.
45 graden bakken op 175 graden
folie verwijderen en nog eens 45 minuten bakken op 175 graden.

het beste kun je het laten afkoelen en in plakken invriezen, het is niet zo lang houdbaar omdat er geen conserveringsmiddelen inzitten.

Eet smakelijk.
Andrea

Ik heb ff uitgerekend dat je er toch zeker zo'n 10 of 11 plakken uit moet halen om het een KH-arm maaltijd te noemen (rond 5 gram KH).
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 14 sep 2011 21:39    
Vrouw Weeggegevens   Monike
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 2-3-2009
Berichten: 834
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Ik heb het deze ochtend gebakken. Het is eigenlijk bijna een bakblik vol en lijkt wel op een grote eierkoek. Het ruikt lekker en vanmiddag ga ik het proeven!
Ik heb er Hennepzaad ingedaan i.p.v. zaden/pitten.

Wat zou lekker zijn om erbij te eten? Neem nu een griekse salade mee en roomboter voor op het brood.

Monike

Kaatjekat schreef:
'meergranen' revolutiebrood
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 20 sep 2011 8:54    
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Ik besmeer het gewoon net als normaal brood met roomboter en beleg (kaas, vleeswaren, eiersalade) met wat rauwkost.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 28 sep 2011 10:22    
Vrouw   Snottebel
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 19-2-2011
Berichten: 252



  Reageer met quote
Kaatjekat schreef:
'meergranen' revolutiebrood

9 eieren
2 ons huttekase
eetlepel gebroken lijnzaad (+/- 10 gram)
eetlepel zemelen, amandel- of kokospoeder (+/- 10 gram)
flinke hand zaden & pitten (+/- 40 gram)
50 gr. oude geraspte kaas (optioneel)
snufje zout

splits 8 eieren
pureer de huttekase met het eigeel en het overgebleven ei
voeg zemelen en lijnzaad toe en roer goed door, zaden en geraspte kaas toevoegen
eiwitten met snufje zout stijf kloppen en voorzichtig door het eigeelmengsel spatelen
uitsmeren op de bakplaat en 90 minuten op 130* bakken in de heteluchtoven.
af laten koelen en in plakken snijden, kan in de vriezer.

Ik heb het in de gewone oven ongeveer een uur op 140* gebakken en er 16 stukken van gesneden. Per stuk nog geen hele kh. Lachen


Meermin1971 schreef:
Ik had met veel moeite ricotta gehaald, mijn eigen supermarkt had het niet en de andere dus wel.

Ging ik het bakken, moest er huttekase in (zag ik pas na de 2e keer Schaam Schaam ). Het is nu wat droog, maar met veel beleg nog wel te eten.


Ik heb het vandaag weer gemaakt maar nu zonder lijnzaad en kaas maar met 50 gr. magere kwark, 20 gr. zemelen en 75 gram zonnebloem-, pijnboom- en pompoenpitten. Bevat in totaal 16 gr. kh.


Die zemelen, amandel of kokospoeder kan ik die weglaten of die vervangen voor darmreiniger?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: vr 03 feb 2012 22:04    
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Dat durf ik niet te zeggen, ik gebruik darmreiniger nooit als toevoeging in mijn eten.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 09 feb 2012 1:50    
Vrouw Weeggegevens   Greetjev
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 1-6-2014
Berichten: 50
Dieet: Grip op koolhydraten
Woonplaats: Etten-Leur


  Reageer met quote
Mijn eierkoek/brood staat nu in de oven, ik ben benieuwd 😃

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 04 jun 2014 10:40    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2