Auteur |
Bericht |
zonnetje81 Ik wil afvallen bij de weegclub
Geregistreerd op: 4-5-2011 Berichten: 8 Dieet: Grip op Koolhydraten Woonplaats: Eindhoven
|
|
Dit heb ik gemaakt toen ik met Atkins begon. Echt super lekker!
Eierkoek / Brood
Nodig:
- 4x Ei
- 100 gram Cottage Cheese
- vanille aroma
- zoetstof
- Splits de eieren, klop het eiwit stijf.
- Mix cottage cheese + eidooiers + zoetstof + vanille aroma met elkaar.
- Spatel het mengsel door het eiwit dat het goed verdeelt is.
- Spreidt het uit over een bakplaat met bakpapier wat ingevet is. Ongeveer 1 a 2 cm dik.
- Laat dit een uur in een oven van 150 graden staan.
Af laten koelen, in een bakje doen en de dag erna is het heerlijk zacht! Lekker met roomboter! |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 04 mei 2011 8:20 |
|
|
|
|
Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Walnotenbrood ("oranje" recept!)
voor: 2 broden van circa 500 gr
Ingrediënten
15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist
500 gr meergranenmeel of tarwemeel
175 gr bakkersbloem
1 tl zout
2 el walnotenolie
1.5 el zure room
100 gr walnoten
Losgeroerd ei om te glaceren
Bereiding:
Meet 3 dl lauw water af in een kom en strooi er de verse of gedroogde gist over
Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten tot zich schuim vormt
Doe de meelsoorten met het zout in een kom
Roer er het gistmengsel, de olie en zure room door
Kneed 5 minuten tot u een zacht deeg hebt en leg het in de kom
Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
Rooster de stukjes walnoot kort, laat ze afkoelen en hak ze grof
Sla het deeg in, druk de luchtbellen eruit en werk er de noten door
Vorm 2 broden en laat ze rijzen tot het dubbelen volume
Verwarm de oven voor op 230°C
Bestrijk de broden met ei, kerf ze schuin in en bak ze 25 tot 30 minuten
Laatst aangepast door Kaatje op za 11 jun 2011 7:26, in totaal 1 keer bewerkt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 10 jun 2011 19:59 |
|
|
coby1948 Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 15-8-2009 Berichten: 10371 Dieet: G.O.K (Yvonne Lemmers)
|
|
die lijkt me heerlijk en ga ik zeker bakken
thanks Karin_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 11 jun 2011 7:00 |
|
|
Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
'meergranen' revolutiebrood
9 eieren
2 ons huttekase
eetlepel gebroken lijnzaad (+/- 10 gram)
eetlepel zemelen, amandel- of kokospoeder (+/- 10 gram)
flinke hand zaden & pitten (+/- 40 gram)
50 gr. oude geraspte kaas (optioneel)
snufje zout
splits 8 eieren
pureer de huttekase met het eigeel en het overgebleven ei
voeg zemelen en lijnzaad toe en roer goed door, zaden en geraspte kaas toevoegen
eiwitten met snufje zout stijf kloppen en voorzichtig door het eigeelmengsel spatelen
uitsmeren op de bakplaat en 90 minuten op 130* bakken in de heteluchtoven.
af laten koelen en in plakken snijden, kan in de vriezer.
Ik heb het in de gewone oven ongeveer een uur op 140* gebakken en er 16 stukken van gesneden. Per stuk nog geen hele kh.
Meermin1971 schreef: | Ik had met veel moeite ricotta gehaald, mijn eigen supermarkt had het niet en de andere dus wel.
Ging ik het bakken, moest er huttekase in (zag ik pas na de 2e keer ). Het is nu wat droog, maar met veel beleg nog wel te eten. |
Ik heb het vandaag weer gemaakt maar nu zonder lijnzaad en kaas maar met 50 gr. magere kwark, 20 gr. zemelen en 75 gram zonnebloem-, pijnboom- en pompoenpitten. Bevat in totaal 16 gr. kh.
Laatst aangepast door Kaatje op wo 21 sep 2011 15:29, in totaal 2 keer bewerkt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 11 sep 2011 17:18 |
|
|
|
|
Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Notenbrood van Jolanda
200 gr walnoten
200 gr hazelnoten
100 gr amandelen
100/200 g kokos
6 eieren
3 el olijf of walnootolie
maak de noten klein in de blender.
klop de eieren los.
meng alles doorelkaar
mengsel in een cakevorm overdoen en afdekken met aluminiumfolie.
45 graden bakken op 175 graden
folie verwijderen en nog eens 45 minuten bakken op 175 graden.
het beste kun je het laten afkoelen en in plakken invriezen, het is niet zo lang houdbaar omdat er geen conserveringsmiddelen inzitten.
Eet smakelijk.
Andrea
Ik heb ff uitgerekend dat je er toch zeker zo'n 10 of 11 plakken uit moet halen om het een KH-arm maaltijd te noemen (rond 5 gram KH). |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 14 sep 2011 20:39 |
|
|
Monike Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 2-3-2009 Berichten: 834 Dieet: Gezond eten
|
|
Ik heb het deze ochtend gebakken. Het is eigenlijk bijna een bakblik vol en lijkt wel op een grote eierkoek. Het ruikt lekker en vanmiddag ga ik het proeven!
Ik heb er Hennepzaad ingedaan i.p.v. zaden/pitten.
Wat zou lekker zijn om erbij te eten? Neem nu een griekse salade mee en roomboter voor op het brood.
Monike
Kaatjekat schreef: | 'meergranen' revolutiebrood |
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 20 sep 2011 7:54 |
|
|
Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Ik besmeer het gewoon net als normaal brood met roomboter en beleg (kaas, vleeswaren, eiersalade) met wat rauwkost. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 28 sep 2011 9:22 |
|
|
|
|
Snottebel Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 19-2-2011 Berichten: 252
|
|
Kaatjekat schreef: | 'meergranen' revolutiebrood
9 eieren
2 ons huttekase
eetlepel gebroken lijnzaad (+/- 10 gram)
eetlepel zemelen, amandel- of kokospoeder (+/- 10 gram)
flinke hand zaden & pitten (+/- 40 gram)
50 gr. oude geraspte kaas (optioneel)
snufje zout
splits 8 eieren
pureer de huttekase met het eigeel en het overgebleven ei
voeg zemelen en lijnzaad toe en roer goed door, zaden en geraspte kaas toevoegen
eiwitten met snufje zout stijf kloppen en voorzichtig door het eigeelmengsel spatelen
uitsmeren op de bakplaat en 90 minuten op 130* bakken in de heteluchtoven.
af laten koelen en in plakken snijden, kan in de vriezer.
Ik heb het in de gewone oven ongeveer een uur op 140* gebakken en er 16 stukken van gesneden. Per stuk nog geen hele kh.
Meermin1971 schreef: | Ik had met veel moeite ricotta gehaald, mijn eigen supermarkt had het niet en de andere dus wel.
Ging ik het bakken, moest er huttekase in (zag ik pas na de 2e keer ). Het is nu wat droog, maar met veel beleg nog wel te eten. |
Ik heb het vandaag weer gemaakt maar nu zonder lijnzaad en kaas maar met 50 gr. magere kwark, 20 gr. zemelen en 75 gram zonnebloem-, pijnboom- en pompoenpitten. Bevat in totaal 16 gr. kh. |
Die zemelen, amandel of kokospoeder kan ik die weglaten of die vervangen voor darmreiniger? |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 03 feb 2012 21:04 |
|
|
Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Dat durf ik niet te zeggen, ik gebruik darmreiniger nooit als toevoeging in mijn eten. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 09 feb 2012 0:50 |
|
|
Greetjev Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 1-6-2014 Berichten: 50 Dieet: Grip op koolhydraten Woonplaats: Etten-Leur
|
|
Mijn eierkoek/brood staat nu in de oven, ik ben benieuwd 😃_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 04 jun 2014 9:40 |
|
|
|
|