love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Zeevruchten, lekker roerbakken!
1 eetlepels peperkorrels;
1 eetlepel zout;
350 gr schoongemaakte inktvis, in ringen;
350 gr gepelde rauwe garnalen;
250 gr Sint-Jacobsschelpen;
2 eetlepels zonnebloemolie;
4 teentjes knoflook, geperst;
stukje verse gemberwortel, geraspt;
2 bosuitjes, in ringetjes;
8 eetlepels zoete chilisaus;
evt. Slimriist
Laat een wok heet worden en rooster de peperkorrels, af en toe omschuddend. Schep ze dan in een vijzel met de zout en maal het mengsel grof. Schep het op een bord en bestrooi de zeevruchten met het mengsel.
Laat de helft van de zonnebloemolie in de wok heet worden, voeg de helft van de knoflook, gember en bosui toe en roerbak 20 sec. Voeg dan de helft van de zeevruchten toe en roerbak
1 à 2 minuten tot ze net gaat zijn. Schep op een schaal en behandel de resterende knoflook, gember, bosui en zeevruchten op dezelfde manier. Schep alle zeevruchten in de wok en overgiet ze met de chilisaus, roerbak nog 1 minuut tot de saus dik en stroperig is.
Serveer evt. met Slimrijst.
Eet smakelijk. |
|