love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Zalmtartaar.
Een prachtige start voor een feestelijk diner, weinig werk en een bijzonder resultaat.
4 personen.
Ingrediënten:
1 limoen;
1 bosuitje;
3 augurken ;
1 lepel kappertjes;
1 lepel peterselie;
300 gr. gerookte zalm ;
zout en peper;
1 potje room [light]of créme frâiche;
1 potje foreleitjes (of zalmeitjes);
4 plukken krulandijvie (of andere mooie sla);
4 langoustines;
4 lepels gepelde garnalen.
Bereiding :
De helft van de limoen in zeer dunne schijfjes snijden, andere helft uitpersen. Bosuitje met loof fijnsnijden. Augurken en kappertjes fijnhakken. Peterselie fijnknippen. De gerookte zalm in zeer kleine stukjes snijden, (of stukjes zalm). De zalm, bosuitje, augurk, kappertjes en peterselie in een kom doen. Een beetje zout, peper en limoensap toevoegen. Alles goed mengen. Het mengsel in 4 verdelen en in 4 kleine vormpjes doen. Je kan hiervoor best kleine ronde plastic wegwerppotjes gebruiken van ongeveer 3 à 4 cm doorsnede. De potjes in de koelkast zetten tot je gaat eten. De room opkloppen, goed stijf. Vlak voor het serveren, maak je het bord klaar. Dit duurt slechts een paar minuten. Draai het potje met het zalmmengsel om op een bord. Dit gaat vlot als je even in het plastik potje knijpt. Bestrijk het zalmtorentje met een laagje room. Garneer het bord met de krulandijvie, een schijfje limoen, een lepel garnalen en een langoustine.Als finishing touch schep je een lepeltje foreleitjes op de room.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.omasrecepten.com/l |
|