Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54522 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Warme appel met limoen (100kcal)
Ingrediënten
1 grote of 2 kleine limoenen
1 eetlepel suiker
2 appels (bijv. jonagold)
1 eetlepel bruine basterdsuiker
kaneel
Bereiding
Warm de oven voor op 175° C.
Boen de limoen goed schoon en snijd heel dun de schil er af. Snijd de schil in reepjes.
Pers een halve limoen uit en snijd de andere helft in dunne plakken. Snijd de plakken in vieren.
Breng een paar lepels water aan de kook met het limoensap, de reepjes schil, een deel van de stukjes limoen en de suiker. Laat dit 10 minuten zacht trekken.
Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis.
Meng de basterdsuiker met wat kaneel en rol de appels hier door.
Plaats de appels in een schaaltje.
Druk wat stukjes limoen in de holtes en voeg de rest van de basterdsuiker toe.
Laat de appels in 20 minuten zacht worden. Schep het limoensausje er over.
Ook geschikt voor je balansdagje
Bron:Voedingscentrum |
|