Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Aubergine Caponata ovenschotel.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Aubergine Caponata ovenschotel.

Caponata is een Siciliaanse groenteschotel, in dit geval met aubergine en Parmezaanse kaas, rijkelijk op smaak gebracht met olijfolie en tomaat. Serveer evt. met knapperig koolhydraatarm brood of wat Slimpasta.

Porties: 8.

Ingrediënten:

250 ml olijfolie, apart te verwerken;
1 aubergine, in plakken van 1 centimeter gesneden;
2 rode paprika's, fijngehakt;
8 plakjes mozzarella;
1 kleine ui, fijngehak;t
2 fijngesneden teentjes knoflook;
1 (400 gr) blik gepelde tomaten, met sap;
1 el gehakte verse basilicum;
1 el gehakte verse oregano;
4 eetlepels balsamico;
4 eetlepels rode wijnazijn;
8 eetlepels tomatenpuree;
8 ansjovisfilets, fijngesneden;
3 eetlepels kappertjes, fijngehakt;
1 tl zout;
1 tl gemalen zwarte peper;
80 gr geraspte Parmezaanse kaas.

Bereiding:


De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
Verhit de helft van de olijfolie in een grote zware koekenpan. Bak de aubergine tot elk stuk verzadigd raakt met olie. Rangschik de aubergine op de bodem van een ovenschotel van 3 liter. Bak de rode paprika tot ze zacht zijn, en bedek hiermee de laag aubergines in de ovenschaal. Bedek als laatste met een laag mozzarella.
Verhit de resterende olijfolie en bak hierin de ui en knoflook goudbruin en gekarameliseerd. Roer de tomaten, basilicum en oregano erdoor en laat 5 minuten sudderen. Voeg balsamico azijn, rode wijnazijn en tomatenpuree toe. Laat 10 minuten stoven. Voeg ansjovisfilets en de kappertjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de mozzarella in de ovenschotel. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk.

Bron: http://allrecipes.nl/recept/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 30 mei 2014 16:24    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1