love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Aubergine Caponata ovenschotel.
Caponata is een Siciliaanse groenteschotel, in dit geval met aubergine en Parmezaanse kaas, rijkelijk op smaak gebracht met olijfolie en tomaat. Serveer evt. met knapperig koolhydraatarm brood of wat Slimpasta.
Porties: 8.
Ingrediënten:
250 ml olijfolie, apart te verwerken;
1 aubergine, in plakken van 1 centimeter gesneden;
2 rode paprika's, fijngehakt;
8 plakjes mozzarella;
1 kleine ui, fijngehak;t
2 fijngesneden teentjes knoflook;
1 (400 gr) blik gepelde tomaten, met sap;
1 el gehakte verse basilicum;
1 el gehakte verse oregano;
4 eetlepels balsamico;
4 eetlepels rode wijnazijn;
8 eetlepels tomatenpuree;
8 ansjovisfilets, fijngesneden;
3 eetlepels kappertjes, fijngehakt;
1 tl zout;
1 tl gemalen zwarte peper;
80 gr geraspte Parmezaanse kaas.
Bereiding:
De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
Verhit de helft van de olijfolie in een grote zware koekenpan. Bak de aubergine tot elk stuk verzadigd raakt met olie. Rangschik de aubergine op de bodem van een ovenschotel van 3 liter. Bak de rode paprika tot ze zacht zijn, en bedek hiermee de laag aubergines in de ovenschaal. Bedek als laatste met een laag mozzarella.
Verhit de resterende olijfolie en bak hierin de ui en knoflook goudbruin en gekarameliseerd. Roer de tomaten, basilicum en oregano erdoor en laat 5 minuten sudderen. Voeg balsamico azijn, rode wijnazijn en tomatenpuree toe. Laat 10 minuten stoven. Voeg ansjovisfilets en de kappertjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de mozzarella in de ovenschotel. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is.
Eet smakelijk.
Bron: http://allrecipes.nl/recept/ |
|