Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54514 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Tomatensalade met sardientjes
2 personen 15 minuten
Bevat per persoon:
Energie 210 kcal
880 kJ
Eiwit 15 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 3 gram
Koolhydr. 5 gram
Vezels 3 gram
Ingrediënten
8 basilicumblaadjes
½ eetlepel citroensap
1 eetlepel (olijf)olie
peper, zout
4 (pomodori) tomaten
½ kleine ui
6 olijven zonder pit
1 klein blikje sardientjes
Bereiding
Was de basilicum en snijd de blaadjes in smalle reepjes. Maak een dressing van het citroensap, een halve eetlepel water, de olie, de basilicum, peper en zout.
Was de tomaten en snijd ze in parten. Schep de dressing er door.
Snijd de ui in halve ringen en de olijven in stukjes. Laat de sardientjes goed uitlekken en dep ze eventueel met keukenpapier droog. Halveer de sardientjes in de lengte en verwijder de ruggengraatjes.
Strooi de ui en de olijven over de tomaten en schik de sardientjes er tussen. |
|