Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Thaise viskoekjes.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11682
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
THAISE VISKOEKJES TOD MUN PLA.

Dit zijn hartige viskoekjes op smaak gebracht met rode curry pasta en limoenblad. Lekker met wat komkommerdip.

Tapas+Mezze gerecht uit Thailand , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingrediënten:

1 ei, geklopt;
10 kousenband slierten;
10 limoen blaadjes (daun jeruk), flinterdun gesneden;
1 handjevol korianderblaadjes, gehakt;
500 gram visfilet naar keuze.

Bereiding:

Doe de vis in een keukenmachine en maak een soort pasta.
Snijd de kousenband fijn in dunne ringetjes, doe bij de vis. Voeg ook het ei, currypasta en limoenblad toe. Meng dit alles goed.
Vorm hiervan kleine koekjes.
Je kunt deze bakken in een koekenpan aan beide kanten of frituren.

Eet smakelijk.


P.S. Informatie over ingrediënt: daun jeruk.
Daun Jeruk ook bekend als djeruk purut, djeroek poeroet, citroenblad, kaffir lime leaf, daon djeroek.
Het is een aromatisch blad, zoiets als laurier alleen een andere smaak. De smaak is citroenachtig. Het wordt veel gebruikt in de Indonesische, Thaise en Indiase keuken.
De plant heeft nog een vrucht, die wordt ook wel eens gebruikt en heeft een zure smaak.

Bron: http://www.tastyweb.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 26 mei 2014 18:30    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1