love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
THAISE VISKOEKJES TOD MUN PLA.
Dit zijn hartige viskoekjes op smaak gebracht met rode curry pasta en limoenblad. Lekker met wat komkommerdip.
Tapas+Mezze gerecht uit Thailand , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.
Ingrediënten:
1 ei, geklopt;
10 kousenband slierten;
10 limoen blaadjes (daun jeruk), flinterdun gesneden;
1 handjevol korianderblaadjes, gehakt;
500 gram visfilet naar keuze.
Bereiding:
Doe de vis in een keukenmachine en maak een soort pasta.
Snijd de kousenband fijn in dunne ringetjes, doe bij de vis. Voeg ook het ei, currypasta en limoenblad toe. Meng dit alles goed.
Vorm hiervan kleine koekjes.
Je kunt deze bakken in een koekenpan aan beide kanten of frituren.
Eet smakelijk.
P.S. Informatie over ingrediënt: daun jeruk.
Daun Jeruk ook bekend als djeruk purut, djeroek poeroet, citroenblad, kaffir lime leaf, daon djeroek.
Het is een aromatisch blad, zoiets als laurier alleen een andere smaak. De smaak is citroenachtig. Het wordt veel gebruikt in de Indonesische, Thaise en Indiase keuken.
De plant heeft nog een vrucht, die wordt ook wel eens gebruikt en heeft een zure smaak.
Bron: http://www.tastyweb.nl/ |
|