Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Tartiflette.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
TARTIFLETTE.
Een zeer machtige, maar oh zo lekkere ovenschotel uit de Franse Savoie.
Groente gerecht uit Frankrijk voor 6 personen

Ingrediënten

2 kg. vastkokende aardappels, als je eraan kan komen liefst de heerlijke Franse rattes;
1 gerijpte reblochon van 500 gr (is een soort kaas);
200 gr gerookte magere spekblokjes;
2 fijngesneden uien;
boter;
zout en peper;
1 tot 2 dl. crème fraîche;
evt. een teentje geperste knoflook.


Bereiding:

Oven voorverwarmen op 220°C.
Aardappels wassen en in dunne plakjes van ongeveer een halve cm. snijden. In gezouten water 5 min. laten koken.
Boter verhitten en de ui op hoog vuur al omscheppend bakken tot het wat kleur krijgt.
Spek toevoegen en meebakken tot het een mooi kleurtje heeft.
De beetgare aardappels toevoegen en alles door elkaar scheppen. Crème fraîche erdoor mengen.
Kruiden met peper en evt. geperste knoflook.
Schep alles in een ovenschaal.
De reblochon overlangs doorsnijden, zodat je twee schijven krijgt. Deze op de schotel leggen met de korst naar boven.
20 min. in het midden van de oven bakken, de leeggelopen korsten verwijderen en de schotel nog zo een 10 min. terug in de oven om hem mooi te laten kleuren.
Je kunt de korsten weggooien maar ze zijn eetbaar en erg lekker!

Eet smakelijk.

Bron: http://www.smulweb.nl/

P.S. Omdat de koeien niet helemaal werden leeg gemolken. bleef er nog een beetje melk in de uier over. Dat beetje melk "Rebloche" genoemd, wordt gebruikt om de Reblochon van te maken. Reblochon komt uit de Haute-Savoie dat ligt ten zuiden van het meer van Geneve. De kaas wordt gemaakt van volle rauwe avondmelk en heeft een vol romige structuur met een nootachtig aroma. Er is Reblochons Fermier, met groene stempel in de korst gedrukt en wordt in de bergen gemaakt, of in de boerderijen in de vallei van Thônes. Daarnaast is er Reblochon Fruitier met een rode stempel en deze kan gemaakt worden in het gehele Haut-Savoie gebied. Zelf vind ik de "Fermier" het lekkerst
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 27 mei 2014 19:28    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1