Jose Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-2-2004 Berichten: 1390 Dieet: Cambridge Dieet Woonplaats: Geleen
|
|
Stoofpotje met victoriabaars
hoofdgerecht, 4 personen
?· 2 sinaasappels
?· 1 envelopje saffraan
?· 1/2 visbouillontablet
?· 1 eetlepel olijfolie
?· 1 rode ui, gesnipperd
?· 1 theelepel kaneel
?· 600 g victoriabaarsfilet (vis)
?· chilipeper uit de molen
?· 1 zakje verse koriander (15 g), fijngehakt
Bereiden
Sinaasappels dik schillen en in plakjes snijden, vrijkomend sap opvangen. Saffraan weken in 200 ml kokend water. Bouillontablet in saffraanwater oplossen. In hapjespan olie verhitten en ui met kaneel 4 min. zachtjes fruiten. Saffraanbouillon en opgevangen sinaasappelsap erbij schenken en aan de kook brengen. Vis in 4 stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Vis in vocht leggen en plakjes sinaasappel erop leggen. Peper erboven malen. Koriander erover strooien en vis afgedekt in 10-15 min. zachtjes gaarstoven. Stoofpot eventueel bereiden of overscheppen inverwarmde tajine (schaal met puntdeksel). Lekker met couscous.
Bevat per eenpersoonsportie
energie 190 kCal - eiwit 28 g
vet 5 g - koolhydraten 8 g
Bron
AllerHande 02 2004 |
|