Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Snelle salade niçoise.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11682
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Snelle salade niçoise.

Ingrediënten voor 4 personen:

220 à 250 gr haricots verts (vers of diepvries);
4 eieren;
1 blikje ansjovis (30 gr uitgelekt);
2 blikjes tonijn op olijfolie;
4 eetlepels olijfolie;
1 eetlepel citroensap;
1 teentje knoflook, geperst;
1 theelepel dijonmosterd;
2 kropjes little gem-sla;
1 oranje (of rode) paprika, in dunne repen;
4 à 5 trostomaten, ontveld en in partjes;
ca. 90 gr zwarte of groene olijven (zonder pit), uitgelekt.

Bereiding:

Zet een grote platte schaal klaar.

Breng water met zout aan de kook en kook de haricots verts met de eieren ca. 6 à 7 minuten: de haricots knapperig gaar, de eieren net hard. Schep ze uit de pan, spoel ze koud in een vergiet onder de koude kraan en laat ze uitlekken.

Giet de ansjovis en tonijn af.

Klop een pittige dressing van olijfolie, citroensap, uitgeperste knoflook, mosterd, zout en peper. (Zet alle ingrediënten tot gebruik koel en afgedekt weg.)

Snijd het stronkje van de little gems, verwijder de lelijke bladeren en snijd de bladeren in grove repen. Verdeel de sla over de schaal en druppel de helft van de dressing erover.

Pel de eieren en snijd ze in parten/plakjes.

Rangschik haricots verts, tomaten, eieren, paprikarepen en tonijn op een mooie manier op de schaal. Druppel nog wat dressing over de tomaten en haricots verts.

Garneer de salade met de olijven en reepjes ansjovis.



Vervang de tonijn door sardientjes.

Opmerking:

Oranje paprika??s zijn zoeter dan andere kleuren paprika's, kinderen vinden ze daarom ook lekker. Bovendien bevatten ze ook meer bètacaroteen (een gezonde antioxidant) en vitamine C dan andere paprika's.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.okokorecepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 01 jul 2014 20:46    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1