Moonhare Thessa Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 27-4-2009 Berichten: 782 Dieet: G.O.K Woonplaats: Leiden
|
|
Voor alle fases (zo ver ik weet)
Dit is een lekkere pesto voor op de courgette spagetti of op gewone spagetti als je dat inmiddels mag. Maar ook een likje op een plakje kaas of een crackers oid is erg lekker.
Nodig:
2 el pompoenpitten
2 tenen knoflook
1 ons rucola gewassen en grof gehakt
6 el olijfolie extra vierge
2 el parmezaanse kaas (of pecorino)
In een droge koekenpan de pompoenpitten roosteren. In een vijzel de knoflook, pompoenpitten en de rucola in etappes tot een gladde puree stampen of in een keukenmachine (of staafmixer) pureren. Als het een papje is dan de olijfolie en kaas en doorheen roeren.
Blijft enkele weken houdbaar in de koelkast, mits je er een laagje olie op laat staan. Dit recept is overigens ook lekker met zevenblad, peterselie, daslook of basilicum. |
|