love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Rode bieten salade met HEKSENKAAS.
Ingrediënten:
300 gram gekookte rode bieten;
150 gram HEKSENKAAS of zelf gemaakt;
½ eetlepel citroensap;
½ eetlepel olijfolie (extra vierge);
mespunt kaneelpoeder;
zout.
Bereiding:
Roer in een kom HEKSENKAAS, citroensap, olijfolie en kaneelpoeder door elkaar. Pel de bieten en snijd ze in blokjes. Schep de bieten door het HEKSENKAAS mengsel. Salade eventueel op smaak brengen met zout.
Ook lekker bij de BBQ!
P.S. Recept HEKSENKAAS!!.
Ingrediënten voor 250 gr Heksenkaas:
150 gr kruidenkaas (1 bakje);
60 gr light mayonaise;
30 gr rauwe prei (lichtgroene deel);
10 gr verse peterselie;
1 snufje zout;
1 snufje versgemalen zwarte peper;
enkele druppels citroensap.
Benodigdheden:
Staafmixer
Mes;
Snijplank;
Mengkom.
Bereiding:
Als kruidenkaas gebruikte ik de goedkope Val Blanc van de Aldi. Val Blanc bestaat uit melk (53%), room (45%), zout, boter, tuinkruiden (0,4%), knoflook (0,3%), azijn, witte peper, zuursel. De duurdere Paturain en Boursin zijn ook goed; deze bevatten plantaardig stremsel. Bressot bevat echter gelatine. Peterselie heb ik niet meer in de tuin dus ik kocht zo??n plantje voor een euro bij de Aldi; daar zit zo??n 50 gram peterselie aan.
Pureer de prei en peterselie samen met de mayonaise, zout, peper en citroensap met een staafmixer. Meng vervolgens de kruidenkaas erdoor.
Als je de rauwe prei te scherp vindt smaken, kun je de prei eerst blancheren. Snijd de prei daarvoor in grove stukken en dompel de stukken een minuutje in kokend water. Wil je een nog lichtere variant, dan kun je de mayonaise deels vervangen door yoghurt. Heb je geen peterselie, dan is verse basilicum ook lekker.
|
|