Auteur |
Bericht |
Vera Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-5-2008 Berichten: 1882 Dieet: Cohen Woonplaats: Beekbergen (gemeente Apeldoorn)
|
|
Ik heb nu iets lekkers ondekt, dat had ik eerder moeten doen
Puree van Knolselderij
Let op: is voor tijdens en/of na de stabilisatie.
ik was altijd al dol op aardappelpuree, ik eet nu maximaal 75 gram aardappels per maaltijd, dus dat is de moeite niet om puree van te maken.
Dit recept lijkt erg op aardappelpuree, maar dan nog lekkerder (vind ik).
150-200 gram knolselerij, geschild en in blokjes.
1 el citroensap (vers geperste)
snufje gemalen nootmuskaat
1 el halfvolle creme fraiche (of philadelphia light naturel)
1 tl (afgestreken) dijonmosterd
versgemalen zwarte peper en zout.
1 Leg de blokjes knolselderij in een pan, voeg het citroensap toe en schenk er zo veel water op dat ze onderstaan. Breng het geheel aan de kook en kook het 18-20 min, laat goed uitlekken.
2 Pureer de knolselderij en overige ingedienten met een keukenmachine (ik gebruik mijn staafmixer) tot een gladde en romige puree. Breng de puree op smaak met de zout/peper.
Voor een lentestampotje kun je er ook nog wat gekookte worteltjes in doen: hoeveelheid: half om half. bv 100-150 gram knolselderij + 100-150 gram worteltjes
8 gr koolhydraten per persoon
mmmmmmmmmmmmmm |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 07 apr 2009 14:52 |
|
|
|
|
Maja01 Ik blijf hier bij de weegclub
Geregistreerd op: 1-2-2009 Berichten: 43 Dieet: Dr Cohen
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 08 apr 2009 8:51 |
|
|
Vera Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-5-2008 Berichten: 1882 Dieet: Cohen Woonplaats: Beekbergen (gemeente Apeldoorn)
|
|
lijkt me lekker |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 08 apr 2009 9:40 |
|
|
Schildertje Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 19-12-2008 Berichten: 625 Dieet: Dr Cohen Woonplaats: gronau
|
|
en vind het niet erg als je gasten misschien heel winderig worden van al dat lekkers. ik durf selderieknol net als pompoen alleen nog in de familiekring klaar te maken.
selderiepuree is ook heel lekker door gewone puree heen. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 08 apr 2009 14:47 |
|
|
|
|
Vera Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-5-2008 Berichten: 1882 Dieet: Cohen Woonplaats: Beekbergen (gemeente Apeldoorn)
|
|
Ik kreeg vandaag meteen trek in uitgebakken spek (prosciutto), heb ik gedaan vanmiddag met een gebakken eitje op 2 crackers, zelfgemaakt tomatensoepje er bij, klaar. Goed tegen de kou, van vandaag.
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 08 apr 2009 18:37 |
|
|
Kinni Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 8-7-2009 Berichten: 190 Dieet: Dr Cohen
|
|
Ik heb een heerlijk en zeer simpel recept ontdekt uit het fair traide kookboek:
Kipfilet (in één stuk) even aanbraden. Uitje en venkel snijden en even meebakken. Hnadje gedroogde of gewelde abricozen in stukjes snijden en toevoegen, samen met kippebouillon, zoveel dat de groente net onder staat. Volgens het recept moest er ook nog witte wijn bij, dat heb ik niet gedaan. Half uurtje laten sudderen met deksel op pan. Heerlijk!
Eventueel kun je broccoli erbij eten (als je aan de venkel niet al genoeg groente hebt) en/of met rijst of couscous. Ik heb er een fjord over gekruimeld. Omdat het met die laatste optie nog erg nat is (rijst of couscous neemt het vocht beter op) heb ik de helft van de venkel en abicozenprut even in de staafmixer gedaan met een beetje van de bouillon. Daarmee werd het een soort dikke soep. Kipfilet en rest van de groente er weer door, fjord erover gekruimeld en eet smakelijk!!!!_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 15 jan 2010 21:57 |
|
|
|
|