NinaM Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 18-3-2014 Berichten: 8057 Dieet: Low carb
|
|
Psarosoupa - Grieks vissoep & visgerecht
Ingrediënten
1,5 l water of visbouillon
5 - 6 el olijfolie (extra vierge)
2 kg hele vissen, schoongemaakt en geschubd (bijvoorbeeld: rode poon, zeebaars of snapper of een mix van deze vissen)
8 uitjes, gepeld en heel gelaten
2 wortels, geschrapt en in 5 cm lange stukken gesneden
1 - 2 stengels bleekselderij, met wat groen eraan
2 courgettes, in de lengte in vieren gesneden
sap van 1 citroen
zout
versgemalen zwarte peper
olijfolie (extra vierge), sap van 1 citroen en een snufje gedroogde oregano voor het opdienen
Bereidingswijze
1. Roer in een grote pan de olijfolie door het water of de bouillon. Breng de vloeistof aan de kook en laat hem circa 4 minuten borrelen. Doe dan de vis, met zout en peper, in de pan. Breng het vocht op matig vuur weer aan de kook. Schep met een schuimspaan het schuim van de oppervlakte. Ga hiermee door tot het kooknat helder is.
2. Doe uien, wortels, bleekselderij en courgettes in de pan. Schenk er zoveel water bij dat alles onder komt te staan.
3. Leg een deksel op de pan en kook de soep door, op matig vuur, tot het visvlees loslaat als u er de punt van een scherp mes in zet. Grote vissen zijn na circa 35 minuten gaar en kleinere iets eerder. Pas op dat het visvlees niet uit elkaar valt.
4. Schep de vis voorzichtig uit de pan en leg hem op een verwarmde schaal. Haal de groenten met een schuimspaan uit de soep en schik ze rondom de vis. Zet de schaal afgedekt weg en houd hem warm.
5. Roer het citroensap door de soep. Dien deze eerst op en zet vervolgens de schaal met vis en groenten op tafel. Laat de gasten zelf een stuk vis en wat groenten opscheppen. Klop met een garde citroensap en oregano door de olijfolie. Geef deze vinaigrette apart bij de vis en de groenten. |
|