Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Chocoladetaart met 2 soorten noten

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Jose
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 3-2-2004
Berichten: 1390
Dieet: Cambridge Dieet
Woonplaats: Geleen


  Reageer met quote
Chocoladetaart met twee soorten noten
Bron: Jamie Oliver


Ingrediënten

Boter, zachte
Bloem
150 gr. amandel, gepelde
300 gr. walnoot, fijngehakte
300 gr. chocolade, 70%-85% cacao
1 tl. cacaopoeder
250 gr. boter
zoetstof ter vervanging van 100 gr suiker
6 grote scharreleieren
Zout


Benodigde materialen: een stuk vetvrij papier, een bak- of springvorm (doorsnede 20-25 centimenter) of vormpjes voor pasteitjes voor kleine taartjes, een keukenmachine en twee kommen.


Bereidingswijze

Splits de scharreleieren. Verwarm de oven gedurende 7 minuten voor op 190 graden Celsius/ gasovenstand 5. Bekleed de bodem van een bakblik van 20-25 centimeter met een stuk vetvrij papier en de zijkanten van de vorm met de zachte boter in en bestuif de vorm met bloem. Hak de noten fijn in een keukenmachine. Doe de chocolade en de cacao erbij en laat de machine nog 30 seconden draaien om de chocolade te verbrokkelen. Doe dit mengsel over in een kom. Doe nu de boter en de suikervervanger in de keukenmachine en klop dit tot een bleke luchtige massa. Meng er één voor één de eierdooiers door. Meng er de noten en chocolade door.

Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout tot het schuim in stijve pieken blijft staan. Spatel het eiwit zorgvuldig door het chocolade-, boter- en notenmengsel. Giet het mengsel in je bakblik. Bak de taart ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Om te testen of hij gaar is moet je er in vijf seconden een cocktailprikkertje of mes in steken. Als je dat eruit haalt moet het schoon zijn.

Serveren
Serveer de taart met slagroom, ijs of crème fraîche. Als de taart een dag oud is moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een beetje espresso erover.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger BerichtGeplaatst: do 02 mrt 2006 10:20    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1