Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Tonijnmousse,laat kinderen de sjablonen maken

Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Wil-Sophie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 1-3-2004
Berichten: 2929
Dieet: LOW-CARB
Woonplaats: Urk


  Reageer met quote
Zoals beloofd hier de tonijnmousse en straks maakt ik de pat?© ,als die lukt volgt dat recept ook!

Benodigdheden aan materiaal:een leuke vorm bij voorkeur een visvorm, of een kerstvorm een ster of kerstboom, er zijn vormen te koop bestemd voor ijs,die erg geschikt zijn.
Een keukenmachine of staafmixer
een vuurvast klein kommetje
een steelpan met water
een spaghettitang
een spatel.

Ingredi?«nten
afhankelijk van de grote van de vorm uiteraard dubbele hoeveelheden gebruiken.
2 blikjes tonijn (of zalm)
4 eetlepels mayo
1 eetlepel mosterd 1 ? 2 zakjes saladedressingkruiden (lidl) het liefst de dille versie en anders wat andere bouillonpoeder naar smaak,
4 eetlepels geklopte slagroom met wat zoetstof.
teentjes knoflook naar smaak, ik heb er drie ingedaan
een scheut citroensap
1zakje gelatinepoeder.eventueel wat tom.ketchup of puree dan ziet hij er rossiger uit, je kunt alles ook met zalm doen uiteraard.
wat cayennepeper of sambal
De uitlgelekte tonijn met de mayo, dressingkruiden, knoflook, mosterd, in de keukenmachine glad pureren, intussen de slagroom kloppen, de gelatinepoeder in het kommetje weken met de citroen, en dan tot slot in de keukenmachine de slagroom toevoegen, even pureren niet te lang.
Het kommetje au bain Marie dus in de steelpan op een warmte bron zetten en dan het water verhitten totdat de geweekte citroenpoeder weer oplost met de spaghetti tang eruit halen en dan bij het mengel voegen en weer een paar slagen met de machine, de vorm goed omspoelen en vullen met het mengsel en even kloppen zodat de lucht eruit gaat en het goed in alle gaatjes dringt.
Laten koelen in de koelkast, als het is opgesteven, met behulp van even in een bodempje water zetten en dan storten en dan versieren met dille,paprikapoeder (al dan niet met behulp van een sjabloon)
versieren met kleine tomaatjes of augurken waaiers, of bedenk maar wat.
Als je hem wilt invriezen dan het versieren pas na ontdooien.
Fijne feestdagen en eet smakelijk!
Mixer
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 05 dec 2004 14:47    
Vrouw Weeggegevens   Wil-Sophie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 1-3-2004
Berichten: 2929
Dieet: LOW-CARB
Woonplaats: Urk


  Reageer met quote
Helaas zie ik een paar storende taalfouten, maar er staat geen wijzig, dus kan het niet herstellen.Mixer
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 05 dec 2004 14:49    
Onbekend  omafia
Gast







  Reageer met quote
Heerlijk ik ga het eens met zalm maken, en gelukkig vallen die fouten jou alleen op Mixer, weer een top recept Disco Disco
Naar boven
BerichtGeplaatst: zo 05 dec 2004 15:04    
Vrouw Weeggegevens   Sharonne
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 9-2-2004
Berichten: 904
Dieet: Atkins
Woonplaats: Rotterdam


  Reageer met quote
hahaha klinkt bijna rotterdams!!!!!

_________________
It's in the valleys I grow
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail MSN messenger BerichtGeplaatst: zo 05 dec 2004 17:21    
Vrouw Weeggegevens   Ines
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 2-3-2004
Berichten: 12220
Dieet: Sonja Bakker
Woonplaats: Alphen aan de Rijn


  Reageer met quote
Hoeveel blaadjes gelatine Wil, want hier kan je geen poeder kopen Rollende ogen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 05 dec 2004 20:36    
Vrouw Weeggegevens   Wil-Sophie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 1-3-2004
Berichten: 2929
Dieet: LOW-CARB
Woonplaats: Urk


  Reageer met quote
12 blaadjes = 20 gram
6 blaadjes = 10 gram
een zakje = 9 gram
dus 6 blaadjes en ik deed er dan wel eens een rood blaadje bij voor de nep-kleur als je het met zalm doet.

Mijn mooie dolfijnvorm is in de afwasmachine gemolten tot een klein kikkervisje hihihihihihi hij vond het te heet denk ik hahaha Lachen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 05 dec 2004 21:40    
Vrouw Weeggegevens   Ines
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 2-3-2004
Berichten: 12220
Dieet: Sonja Bakker
Woonplaats: Alphen aan de Rijn


  Reageer met quote
Wat zonde Wil, nou ja, je moet maar zo denken hij heeft zijn werkgedaan Lachen Lachen Lachen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 05 dec 2004 22:01    
Vrouw Weeggegevens   Wil-Sophie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 1-3-2004
Berichten: 2929
Dieet: LOW-CARB
Woonplaats: Urk


  Reageer met quote
P.S.
Je kunt de vorm als hij van aardewerk of metaal is het beste bekleden met doorzichtig huishoudfolie is handig bij het storten.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 05 dec 2004 22:08    
Vrouw Weeggegevens   Wil-Sophie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 1-3-2004
Berichten: 2929
Dieet: LOW-CARB
Woonplaats: Urk


  Reageer met quote
Ines schreef:
Wat zonde Wil, nou ja, je moet maar zo denken hij heeft zijn werkgedaan Lachen Lachen Lachen
[img]http://www.freepgs.com/bruno/upload10/kerststukje.gif[/img]


Zeggen ze straks van ons ook, hihihihi sorry!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 10 dec 2004 12:55    
Onbekend  omafia
Gast







  Reageer met quote
Lachen Lachen Lachen Lachen Lachen
Naar boven
BerichtGeplaatst: vr 10 dec 2004 14:09    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2