Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Italiaanse tonijnsteaks

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Magda
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-2-2004
Berichten: 693
Dieet: Karin de Zoete
Woonplaats: Betuwe


  Reageer met quote
Voor 4 personen

4 tonijnsteaks (ook bij Aldi te koop)
2 teentjes knoflook
15 gr. verse peterselie
1 dl. olijfolie
3 eetl. citroensap
zout
cayennepeper
1 ui
blikje tomatenstukjes

Knoflook pellen en fijnsnijden. Peterselieblaadjes van stelen plukken en fijnsnijden. In kom peterselie, knoflook, olie en citroensap mengen.
Tonijnsteaks in diep bord leggen en bestrooien met zout en cayennepeper. Steaks royaal besprenkelen met oliemengsel en bord afdekken met plasticfolie. Steaks ca. 30 minuten in koelkast laten intrekken.
In pannetje 2 eetl. olie verwarmen en gesnipperde ui op laag vuur zacht bakken. Tomatenblokjes toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen.
Grillpan verhitten, tonijnsteaks laten uitdruipen en steaks afhankelijk van dikte in 4 ? 6 minuten op hoog vuur bruin en ros?© grillen, halverwege keren. Achtergebleven marinade aan tomatensaus toevoegen en even meewarmen, niet meer laten koken.
Lekker met salade en/of gestoofde artisjokharten.

P.p. 405 kilocalori?«n, eiwit 31 gram, vet 29 gram, koolhydraten 4 gram
aldus mijn kookboek.

De tomatenblokjes kan je natuurlijk ook zelf maken van ontvelde en van zaad ontdane pomodoritomaten.

ook lekker met zalmmoten
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 28 sep 2004 13:58    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1