Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Chocolade/mokkataart

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Chocolade/mokkataart.

De taart bevat geen granen (en is dus glutenvrij), geen toegevoegde suiker en geen melk (en is dus eveneens lactosevrij).
Probeer overrijpe bananen te gebruiken, deze geven een lekkere zoetige smaak aan de taart.

Ingrediënten voor 12 taartpunten:

3 overrijpe bananen;
4 grote eieren;
1 kop kokosrasp (90 gram);
½ kop gesmolten kokosolie (125 ml);
¼ kop espresso (60 ml), bij voorkeur koffie gezet van vers gemalen bonen;
⅓ kop (rauwe) cacaopoeder (30 gram);
1 eetlepel kaneel;
¼ theelepel fijn zeezout.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een egaal beslag.
Doe het mengsel in een taartvorm (bv. een springvorm) en bak 20 minuten. Prik met een satéprikker in de taart. Als deze er zo goed als droog uitkomt, is de taart klaar, zo niet laat nog 5 minuten langer bakken. De baktijd hangt ook af van de soort vorm die je gebruikt.
Laat de taart helemaal afkoelen en bestrooi met wat extra cacaopoeder.

Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 25 jan 2016 10:33    
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Voor de fudge topping.

Ingrediënten:
125 gram dadels;
100 ml speltroom;
50 gram cacao;
75 gram kokosolie;
1 tl koffiearoma (optioneel).

Bereiding:
Hak de dadels in een keukenmachine.
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Voeg de kokoslie, speltroom, cacao en koffiearoma toe aan de dadels en laat het mengsel een paar minuten draaien in de keukenmachine.
Verdeel de chocolade fudge topping over de taart.
Zet het 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 25 jan 2016 10:34    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1