Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



An­to­nio Car­luc­cio's luch­tig mascarpone gebak

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love to cook
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 9-2-2004
Berichten: 119
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
An­to­nio Car­luc­cio's luch­tig mascarpone gebak.

Voor 6 personen.

Ingrediënten:

250 gr boter (gesmolten); 
250 gr; fijne kristalsuiker of 125 gram Tagatesse; 
4 grote eieren (losgeklopt); 
1 tl vanille-extract; 
225 gr zelfrijzend bakmeel of amandelmeel en wat gist;
25 gr maïzena of Tartex vegabin; 
1 tl bakpoeder .


Bereiding:

Verhit de oven tot 180 °C. Bekleed een springvorm van 25 cm doorsnee met bakpapier en vet hem dun in met boter.
Klop met een garde de boter en de suiker licht en luchtig en roer er rustig de eieren en de vanille door. Zeef het bakmeel met de maïzena en het bakpoeder samen boven de botermassa en spatel alles met een garde luchtig door elkaar. Giet dit in de voorbereide vorm en bak de cake in 20-25 min. gaar; hij moet terugveren als op de bovenkant wordt gedrukt. Stort het gebak op een taartrooster en snijd het horizontaal in twee lagen. Klop de mascarpone met de suiker en vanille luchtig. Smeer de jam over de taartbodem uit en bedek hem met de mascarpone. Zet de bovenlaag erop, bestuif met poedersuiker en serveer.

Een glas moscato of malvasia di Pavia is er heerlijk bij.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.pinterest.com/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 24 jan 2016 23:12    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1