Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gemarineerde rollade met cranberrysaus

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gemarineerde rollade met cranberrysaus. Fase 2, Dr. Frank.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 teentjes knoflook, geperst;
4 eetlepels olijfolie;
1 varkensfiletrollade (ca. 750 gram);
3 laurierblaadjes;
enkele takjes tijm;
50 ml ongezoete cranberry sap;
1 zakje verse cranberry??s (340 gram).

Extra:
ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet;
aluminiumfolie.

Bereiding:

Roer de knoflook door 2 eetlepels olie en smeer de rollade in met knoflookolie. Snijd met een scherp mes enkele diepe inkepingen in het vlees. Steek laurierblaadjes en takjes tijm in de inkepingen van de rollade. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren.
In pan de ongezoete cranberry sap met 50 ml water aan de kook brengen en 2 minuten zachtjes doorkoken. Cranberry??s toevoegen en op laag vuur verwarmen, tot bessen beginnen te knappen. Saus laten afkoelen en tot gebruik afgedekt bewaren.
Oven voorverwarmen op 200°C. In braadpan rest van olie verhitten en rollade rondom bruin aanbraden. Uit pan nemen en in braadslee of ovenschaal leggen. In oven nog ca. 35 à 40 minuten braden tot vlees gaar is (als je een vleesthermometer hebt om de kerntemperatuur te meten: bij 70°C is de rollade goed). Rollade uit oven nemen, in aluminiumfolie wikkelen en 10 min. laten rusten.
Intussen cranberrysaus in pannetje zachtjes opwarmen. Rollade bestrooien met zout en peper naar smaak en aan tafel in plakken snijden, laurierbladeren en takjes tijm verwijderen. Saus erbij serveren.

Tip:
Serveer bij deze rollade sperziebonen met hazelnootdressing.

https://www.weegclub.nl/forum/sperziebonen-met-hazelnootdressing-kerstmis-t52327.html

Bron: https://kerstrecepten.net/

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 27 nov 2015 19:28    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1