Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Carpaccio bonbons met zelfgemaakte truffelmayonaise en sla.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Carpaccio bonbons gevuld met zelfgemaakte truffelmayonaise en sla.

Ingrediënten voor 8 stuks:

8 plakjes dun gesneden carpaccio;
50 gr sla;
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd;
paar blaadjes verse basilicum;
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas.

Truffelmayonaise:

1 eidooier;
1 theelepels mosterd;
1 eetlepels witte wijnazijn;
150 ml zonnebloemolie;
1 à 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma;
peper en zout.

Bereiding:

Doe de eidooier in een lange maatbeker en voeg een beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn toe. Mix dit met een staafmixer tot een glad papje. Mix daarna net zo lang door, totdat het wat dikker begint te worden. Voeg een paar druppeltjes zonnebloemolie toe en mix deze beetje bij beetje erbij. Voeg steeds iets meer toe, totdat alles is opgenomen in het mengsel. Mix net zo lang, totdat het dezelfde dikte heeft dan mayonaise. Klop als laatste kort de truffelolie met een garde erdoor.



Leg een plakje carpaccio op een bordje. Smeer een klein beetje truffelmayonaise in het midden. Leg een klein hoopje sla erop en verdeel wat pijnboompitjes en Parmezaanse kaas erover. Vouw de buitenzijde naar binnen, zodat er een bonbon ontstaat. Leg deze omgekeerd (met de mooie zijde boven) op een amuselepel of bordje. Decoreer de carpaccio bonbons met een beetje truffelmayo, basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Bron: http://www.leukerecepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 02 sep 2015 16:37    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1