Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Spiraal groentetaart.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Spiraal groentetaart.

Ingrediënten voor 4 porties:

2 flinke courgettes, 500 gr;
1 grote stevige tomaat, 100 gr;
1 flinke wortel, 50 gr;
50 ml amandelmelk;
25 gram roomkaas;
1 ei;
40 gram kaas, zelf geraspt;
1 theelepel Italiaanse kruiden of meer als je wilt;
peper en zout;
4 kleine cherrytomaatjes.

Bereiding:

Deze taart heeft geen korst.
Los op laag vuur in de amandelmelk de roomkaas en kaas op. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
Was de groenten. Snijd de courgettes in de lengte doomidden en schaaf van een smalle kant een plak af. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken. Doe het zo dat alle plakken aan één kant een stukje schil hebben. Bestrooi de plakken van de courgettes met zout en laat 15 minuten intrekken.
Snijd tomaat in dunne plakken. Schaaf ook de wortel in dunne plakken.
Klop een ei los met een klein scheutje van de afgekoelde kaassaus. Voeg dan alle saus toe en klop nog even goed door.
Dep de courgetteplakken goed droog met keukenpapier. Vet een ronde ovenschaal in of gebruik een bakvel. Verwarm de oven voor op 190°C.
Leg de plakken van buiten naar binnen, wissel met je ingrediënten op een manier die je zelf goed dunkt. Ik begon met een laag wortel aan de buitenkant. Leg alle plakjes van de courgettes met de schil naar boven. Ga door tot het midden of leg een paar cherrytomaatjes in het midden.
Giet het kaas/eimengsel voorzichtig over de taart. Zet de taart niet helemaal onder, maar laat de randjes aan de bovenkant vrij anders gaat het hele spiraal effect verloren. Dat zou jammer zijn.
Bak de taart voor 15 à 20 minuten gaar, het ei moet gestold zijn, maar laat de taart niet te bruin worden. Laat minstens 5 minuten staan, voordat je de taart aansnijdt. Gebruik daarvoor een goed scherp mes met fijne kartels. Warm, lauwwarm of koud eten, allemaal goed. Lekker met een simpele salade. Geniet!

Koolhydraten: 6,25 per stuk (4 stukken porties).


Bron: http://www.koolhydraatarmrecept.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 15 aug 2015 16:38    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1