Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gamba's met een curry van kokosmelk. BBQ.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gamba's met een curry van kokosmelk. BBQ.

Ingrediënten voor 4 personen:

750 gr gamba's (11 à1 5 stuks), gepeld en volledig schoongemaakt;
2 eetlepels plantaardige olie;
grof zeezout;
vers gemalen zwarte peper.

Saus:

2 el fijn gehakte sjalot;
2 el gehakt citroengras (alleen het witte gedeelte);
1 tl fijn gehakte knoflook;
1 el currypoeder;
250 ml kokosmelk;
1 tl vissaus;
1 tl limoensap;
1 tl tamarindemoes;
½ tl grof zout;
¼ tl vers gemalen zwarte peper;
1 snuifje gemalen kruidnagel;
2 el grof gehakt basilicum;
plantaardige olie.

Bereiding:

Warm de olie op een matig vuurtje op in een steelpan. Voeg de sjalot, het citroengras en de knoflook toe. Laat 2 à 3 minuten pruttelen en roer af en toe om. Doe het currypoeder erbij en laat nog 1 minuut op het vuur staan; roer af en toe nog een keer om. Voeg de resterende ingrediënten voor de saus toe. Breng aan de kook; zet daarna het vuur lager en laat nog 5 minuutjes verder sudderen op een zacht vuurtje. Giet de saus door een puntzeef. Bewaar.
Bestrijk de gamba's lichtjes met wat olie en breng op smaak met zout en peper. Gril de gamba's via de directe grillmethode (230°C à 285°C) 2 tot 4 minuten op de barbecue onder gesloten deksel en draai ze daarbij één keer om, tot ze stevig aanvoelen en ondoorzichtig worden in het midden. Haal van de barbecue en dien warm op met de saus en evt. geurige jasmijnrijst.

Bestrooi met vers basilicum.

Bron: http://nl.weberstephen.be/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 01 aug 2015 17:47    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1