Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Koolhydraatarm kaasbroodje.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Koolhydraatarm kaasbroodje.


Het kaasbroodje is heerlijk om zo als snack tussendoor te eten, maar ook lekker als een heuse traktatie voor bij de borrel. Om het aantal grammen vet per portie te verminderen kan je kiezen voor light kaas of 30+.

Ingrediënten voor 5 porties:

110 gram geraspte mozzarella en 2 eetlepels geraspte mozzarella;
6 eetlepels amandelmeel;
3 eetlepels kokosmeel;
½ theelepel bakpoeder;
1 geklopt ei;
¼ theelepel zout;
4 eetlepels boter;
⅛ theelepel verse peper;
¼ theelepel knoflookpoeder;
½ theelepel gedroogde peterselie;
1 teentje knoflook;
110 gram geraspte cheddar kaas;
55 gram geraspte kaas naar keuze;
1 eetlepel extra virgine olijfolie;
¼ theelepel oregano.

Bereiding:

Doe de geraspte mozzarella kaas 25 seconde in de magnetron, totdat het een gesmolten bal kaas vormt. Verwarm vervolgens de oven voor op 200°C.
Meng in een grote kom de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, 2 eetlepels boter, knoflookpoeder, zout, ei, peterselie en peper. Plaats na het mengen het natte deeg op een grote snijplank. Meng hierop de gesmolten mozzarella met het natte deeg door het goed door elkaar te kneden. Doe dit 3 à 4 minuten, totdat het goed gemengd is.

Pak nu een bakplaat en doe hier een vel bakpapier op. Rol het deeg met een deegroller tot een grote cirkel en plaats de cirkel op het bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bak 8 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de korst bruin en knapperig is.

Haal het brood na 8 minuten uit de oven. Meng vervolgens in een magnetronbestendige kom de resterende 2 eetlepels boter met het teentje knoflook. Doe dit 45 seconde in de magnetron. Roer nog even goed en besprenkel de knoflookboter over het kaasbrood.
Strooi vervolgens de oregano, cheddar kaas en de geraspte kaas naar keuze over het kaasbrood. Bak het brood nog eens 7 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het kaas boven op het brood gesmolten is. Snijd het kaasbrood in stukjes en serveer.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 396 kcal;
Eiwitten: 16,5 gram;
Vetten: 29,4 gram;
Koolhydraten: 7,6 gram.

Geniet ervan.

Bron: http://koolhydraatarmerecepten.info/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 28 jun 2015 17:05    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1