Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Amandel- en mokkamerinques Fase 1,2,3,4

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Magda
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-2-2004
Berichten: 693
Dieet: Karin de Zoete
Woonplaats: Betuwe


  Reageer met quote
Amandel- en mokkameringue

Ingredi?«nten voor 40 stuks:

3 eiwitten
zoetstof twv. 200 g suiker
amandelaroma (flesje)
mokka-aroma (flesje) of cacao of zakje koffiepoeder
2 eetlepels amandelschaafsel
bakpapier


Bereiding:

De oven voorverwarmen op 100?°C en de bakplaat bekleden met bakpapier.
In een kom de eiwitten met een mixer bijna stijfkloppen. Dan al kloppend de zoetstof toevoegen. Blijven kloppen tot stijve pieken ontstaan.
Het eiwitmengsel halveren en door een deel 20 druppels amandelaroma kloppen en door het andere deel 20 druppels mokka-aroma kloppen.
In een spuitzak met kartelspuitmond het amandel-eiwit scheppen en op de bakplaat 20 schuimkoekjes spuiten, ?± 3 cm van elkaar.
De geschaafde amandelen erover strooien. Op dezelfde manier van het mokka-eiwit 20 schuimkoekjes spuiten.
In het midden van de oven de schuimkoekjes in ?± 3 uur laten drogen. Laat de ovendeur tijdens het bakken op een kier staan, zodat het vocht weg kan.

Je kan wat slagroom met zoetstof stijfkloppen en tussen 2 koekjes smeren.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 29 feb 2004 22:03    
Vrouw   im
Ik wil afvallen bij de weegclub
Ik wil afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 19-2-2004
Berichten: 3

Woonplaats: Brabant


  Reageer met quote
Het klinkt heerlijk, maar noten (amandelschaafsel) mogen toch niet in fase 1 ?! Vraag

_________________
"succes vervangt alle argumenten"
(Sigmund Graff)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: di 02 mrt 2004 22:51    
Onbekend  Gast








  Reageer met quote
Zwaaien hoe hoog is de temperatuur van de oven tijden de drie uur drogen bij dit recept Vraag
Naar boven
BerichtGeplaatst: wo 03 mrt 2004 0:16    
Vrouw   Hendrika
Ik blijf hier bij de weegclub
Ik blijf hier bij de weegclub


Geregistreerd op: 22-2-2004
Berichten: 39

Woonplaats: oosterstreek


  Reageer met quote
ik vergat me in te loggen maar de vraag over de temperatuur stelde ik Schaam Schaam Schaam Schaam

_________________
De vlinder telt geen maanden doch momenten en heeft tijd genoeg.

(tagore)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 03 mrt 2004 0:18    
Vrouw Weeggegevens   Magda
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-2-2004
Berichten: 693
Dieet: Karin de Zoete
Woonplaats: Betuwe


  Reageer met quote
Hallo Hendrika en Im,

Volgens mij mag je in inductie wel wat noten gebruiken, in dit recept is een beetje schaafsel wel binnen de marge denk ik en anders laat je het weg.

De oven blijft de hele tijd op 100 graden, dus heel laag daarom duurt het ook zo lang, ze moeten drogen en niet bakken.

Groetjes,

Magda
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 05 mrt 2004 22:16    
Onbekend  Gast








  Reageer met quote
Heb je ze zelf al eens gemaakt, want ik heb ook ooit een poging gedaan om schuimpjes te maken, maar zodra je ze wilt vastpakken verpulverden ze helemaal! Verward

groetjes,

Betty
Naar boven
BerichtGeplaatst: zo 07 mrt 2004 15:26    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1