Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Kippendijen zonder omkijken.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Kippendijen zonder omkijken.



Ingrediënten:

4 grote rijpe tomaten;
2 rode uien;
1 rode paprika;
1 gele paprika;
6 kippendijfilets, zonder vel;
4 teentjes knoflook;
½ bosje verse tijm (15 gr);
1 theelepel gerookt paprikapoeder;
2 eetlepels olijfolie;
2 eetlepels balsamicoazijn.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C/gasovenstand 4.

Snijd de tomaten in kwarten en leg ze in een grote ovenschaal of braadslede (ongeveer 25 bij 30 cm). Snijd de gepelde uien in grove partjes, verwijder de zaadjes uit de paprika's en snijd het vruchtvlees in grove stukken en doe ze samen met de kippendijen bij de tomaten.
Druk de teentjes knoflook met de achterkant van je mes plat, voeg ze toe aan de ovenschaal, rits er de tijmblaadjes bij en strooi er het paprikapoeder over. Voeg de olie, de balsamicoazijn en een flinke snuf peper en zout toe, hussel alles goed door elkaar en spreid het zodanig in de schaal uit dat er geen groenten op de stukjes kip liggen. Zet de schaal ongeveer 1 uur in de oven, of tot de kip goudbruin en gaar is. Keer de stukken kip gaandeweg een paar keer om en bedruip ze met het braadvocht uit de schaal.

Zet de kip in de schaal op tafel en serveer er een frisse, groene salade bij.
Je kunt er evt. ook een schep rijst of polenta bij geven of een stuk knapperig koolhydraatarm brood om het vocht mee op te deppen.


Iedereen heeft een moeiteloos kiprecept zoals dit nodig - het is het soort maaltijd waarop je kunt terugvallen als je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. Het is een kwestie van de ingrediënten die je lekker vindt snijden, snipperen, mengen, marineren en bakken. De voorbereiding is zo gepiept en vervolgens laat je de oven al het werk doen.

Tip

Als je de teentjes knoflook ongepeld meebakt, worden ze heerlijk zoet - knijp ze uit hun jasje en smullen maar! smullen

Bron: http://watikgegetenheb.blogspot.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 08 feb 2015 16:46    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1