Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



De Italiaanse vlag. Amuse voor Kerstmis.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Italiaanse amuse voor Kerstmis. De Italiaanse vlag.



Met dit fantastische hapje scoor je gegarandeerd tijdens een etentje. De combinatie van zelfgemaakte pesto, een laagje zachte witte kaas en zoete tomaatjes on top, is zo puur en smaakvol. Ook nog eens een gerecht dat je geheel van te voren kan voorbereiden.

Ingrediënten voor 4 à 6 personen:

15 gr verse basilicum en nog wat kleine blaadjes voor de garnering;
1 teentje knoflook;
25 gram pijnboompitten;
25 gram geraspte Parmezaanse kaas;
1 bakje hüttenkäse (200 gram);
4 pomodori tomaten;
1 sjalotje;
olijfolie extra vergine;
olijfolie om in te bakken;
versgemalen zwarte peper;
zeezout.
extra nodig: 4 à 6 glaasje doorsnede maximaal 6 cm

Bereiding:

Pesto:

Doe de basilicum, knoflook, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas in de keukenmachine en maal dit fijn.
Voeg daarna al roerend circa 4 eetlepels olijfolie extra vergine toe.
Breng op smaak met zout en peper.

Hüttenkäse:

Breng de Hüttenkäse op smaak met zout, peper en een klein beetje olijfolie extra virgine.

Pomodori saus:

Breng een pan water aan de kook. Kruis de tomaten aan de onderkant in. Dompel onder in het kokend hete water. Spoel ze vervolgens af koud water. Dit is om ervoor te zorgen dat ze niet doorgaren en de schil nog makkelijker loslaat. Vervolgens ontvel je de tomaten. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snipper het sjalotje fijn. Verhit wat olie in een pan en bak hierin zachtjes de sjalot. Voeg daarna de blokjes tomaat toe en laat het geheel circa 10 minuten zachtjes bakken totdat de tomaat mooi zacht is geworden.
Breng op smaak (indien nodig) met een beetje zout. Laat de saus afkoelen.

Glaasjes vullen:

Neem 4 à 6 mooie glaasjes waar een amuse goed in kan. Zorg ook dat ze van glas zijn, anders zie je de 3 lagen niet.

Doe onderin het glaasje een bodem pesto. Maak een 2e laag door de hüttenkäse erop te scheppen. Bovenop komt een laagje van de tomatensaus. Strooi hier een beetje versgemalen zwarte peper over en garneer met een blaadje basilicum of geknipte bieslook.

Stap 1 tot en met 3 kan je allemaal voorbereiden, zelfs al een dag van te voren. Mijn advies is om stap 4 te doen als de gasten er zijn.
Eet smakelijk.

Bron: http://www.lekkeretenmetlinda.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 16 dec 2014 7:24    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1