Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Ovengebakken perziken met kwark.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Ovengebakken perziken met kwark. Fase 2, Dr. Frank i.v.m. Fructose en Lactose.

Ingrediënten Voor 4 personen:

2 rijpe perziken, gehalveerd en de pit eruit;
½ vanillestokje, het merg eruit geschraapt;
2 el vloeibare honing;
2 el pistachepitten, fijn gehakt;
1 limoen, schil geraspt sap uitgeperst;
4 volle el kwark;
een paar takjes verse munt;
1 bakje verse frambozen (of diepvries, dan ontdooid);
roze peperbesjes naar smaak.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zet de gehalveerde en ontpitte perziken met de snijvlakken naar boven in de ovenschaal en verdeel de gehakte pistachepitten over de ontstane pitholtes.
Verwarm de honing iets in het pannetje en voeg het vanillemerg eraan toe.

Druppel wat limoensap over de perziken om verkleuren tegen te gaan en verdeel over de perziken een volle lepel vanillehoning. Bak de perziken ca 10 minuten in het midden van de oven tot ze zacht en goed warm zijn.

Roer ondertussen de kwark goed los en schep een flinke lepel in elk glas.
Leg daar een halve perzik op en bestrooi het met de limoenschil, muntblaadjes en roze peperkorrels.
Verdeel als laatste de frambozen en overige vanillehoning erover.

Smullen maar!!!

Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 09 sep 2014 19:00    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1