Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Amandel-satésaus zonder pinda??s.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Amandel-satésaus zonder pinda??s.



Paleo: Puur, gezond, melk- en glutenvrij!

Ingrediënten:

3 à 4 eetlepels biologische amandelpasta;
2 teentjes knoflook;
2 theelepels geraspte verse gemberwortel (poeder kan ook, maar gaat zeker ten koste van de smaak);
½ theelepel chilipoeder;
2 theelepels kerriepoeder;
1 theelepel gemalen komijn;
1 blik biologische kokosmelk (400 ml). Let op dat er geen toevoegingen in zitten!;
2 eetlepels rauwe acacia honing;
1 eetlepel verse citroensap;
2 eetlepels kokosolie;
1 gesnipperde ui;
gemalen peper en zout.

Bereiding:

Verhit de kokosolie in een kleine braadpan of steelpan met dikke bodem. Voeg de gesnipperde ui toe en laat op matig vuur glazig worden. Vervolgens de gesnipperde knoflook, geraspte gemberwortel, chilipoeder, kerrie en komijn toevoegen en ongeveer 2 minuten zachtjes laten sudderen.

Daarna de kokosmelk, honing en amandelpasta erbij scheppen en goed doorroeren. Op laag vuur zo??n 5 minuten laten pruttelen, zodat de saus een beetje indikt.

Op smaak maken met de ctroensap, zout en peper. Eventueel honing of amandelpasta toevoegen om de smaak goed te krijgen.
Bij te dikke saus water toevoegen.

Voor een gladde saus even pureren met een staafmixer.

Bron: http://www.praktijkzeon.nl/gezondheid/recepten/

Een heerlijke saus!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 20 aug 2014 21:16    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1