Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Garnalenkroketje. Dr. Frank.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Garnalenkroketje. Dr. Frank.

Ingrediënten:

200 gram garnalen;
80 gram boter;
100 gram amandelmeel;
3 dl visbouillon;
4 à 6 oude koolhydraatarme boterhammen fijnmalen in de foodprocessor of low carb paneermeel (bv. Konzelmann of Pan Grati);
½ dl room;
2 blaadjes gelatine;
2 eieren;
peper en zout.

Bereiding:

Verwarm in een hapjespan de boter op laag vuur en doe er vervolgens de meel bij (moet een glad mengsel worden). Doe er vervolgens de visbouillon bij en zo ontstaat er een mooie ragout (8 tot 9 minuten gebruiken om te laten garen).

Week nu de gelatine in koud water, verwarm de room en los hier de uitgeknepen gelatine in op. Meng dit vervolgens samen met een eidooier en de garnalen door de zojuist gemaakte ragout en voeg er wat peper en zout naar smaak toe.

Schep de garnalenragout op een licht vochtige platte schaal en strijk het glad. Laat het nu goed afkoelen en opstijven. Verdeel daarna de ragout in de schaal in gelijke delen en maak hier kleine kroketjes van.

Zet 3 bordjes klaar voor:

1) Het overgebleven ei met een eetlepel water loskloppen;
2) Wat meel uitstrooien;
3) De fijngemalen broodkruimels klaarleggen.

De kleine kroketjes nu door de meel, dan door het ei en tenslotte door de fijngemalen broodkruimels halen. Frituur het in olie en frituur ze in 4 tot 5 minuten mooi goudbruin.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.24kitchen.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 28 jul 2014 15:31    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1