Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Scholrolletjes.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Scholrolletjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 scholfilets;
4 eetlepels gehakt zeewier;
zout en peper;
witte wijn;
1 à 2 liter water met visbouillonpoeder;
aluminiumfolie ( 20 cm à 25 cm).

Voor de saus:

1 dl visbouillon (uit de pocheer pan);
1 eetlepel crème fraîche;
lepel mosterd;
zout en peper;
1 eetlepel tartex vegabin met koud water aangemaakt;
boter.

Garnering:

4 schijfjes citroen;
bieslookpijpjes.

Bereiding:

Was het zeewier, mooie delen sorteren. Hak het fijn en mengen met peper en zout;
Leg aluminiumfolie klaar;
Maak gelijkmatige rolletjes van de vis;
schol op het folie te leggen;
zeewier erover verspreiden;
de visfilets oprollen;
rol nu de folie erom heen.

In de koelkast laten rusten.
Maak je garnering klaar.
Maak de visbouillon warm en een scheutje witte wijn.

Afwerking:

Pocheer de vis ± 10 min. in de bouillon (evt. in de oven, 180° C): de vis moet net onderstaan en de bouillon mag net niet koken.

Maak de saus: Voeg alle ingrediënten samen en breng dit zachtjes aan de kook.
Proeven en eventueel nog wat op smaak brengen.

Opdienen:

visrolletjes uit bouillon halen;
folie verwijderen;
saus over de vis schenken;
garneren.

Eet Smakelijk.

Bron: http://www.zeewierwijzer.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 21 jul 2014 20:30    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1