Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Kruidensalade.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Kruidensalade.

Ingrediënten voor 4 personen

enkele handenvol verse kruiden, aangevuld met cress;
4 eetlepels olijfolie;
1 eetlepel wijnazijn.

Kies gemengde, tere kruiden als basilicum, munt (groene of Marokkaanse munt), rucola, bieslook, dragon, kervel, citroenmelisse, lavas, aangevuld met wild geplukte jonge paardebloemblaadjes (het blad, niet de bloem) en misschien plukjes krulandijvie (frisée) of daikoncress.

Was de kruiden in zo koud mogelijk water, maar laat ze heel. Schud uit, doe in een plastic zak, sluit die niet af en leg de zak enigszins open een paar uur in de groentela van de koelkast.

Dit is een manier of tere blaadjes knapperig en stevig te maken. Verwijder daarna de stelen en scheur grotere bladen in stukken. Draai alles droog in de slacentrifuge.

Om de smaak van de kruiden zo goed mogelijk uit te laten komen, doen we geen mosterd in de vinaigrette. Klop olie, azijn en zout zo goed mogelijk door elkaar, meng met de salade en serveer.


Veel van de kruiden zijn kwetsbaar en verwelken met iedere minuut dat ze in contact zijn met de azijn. Meteen eten dus.

Eet smakelijk.

Extra:

Kiemgroenten: Daikoncress (radijssmaak).
Daikoncress is een zeer bekend product in Japan. Het heet daar Kaiware en het wordt gemaakt van radijszaad. De Japanse naam voor radijs is Daikon, dat is wat in Europa vaak Rettich genoemd wordt.

Bron: https://www.sjeef.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 06 jul 2014 20:48    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1