Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gegratineerde oesters met paprika en bieslook.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gegratineerde oesters met paprika en bieslook.

Voorgerecht voor 4 personen.

Bevat per portie:

180 kcal

Ingrediënten:

½ rode paprika, in piepkleine blokjes;
2 eetlepels medium dry sherry;
2 eetlepels oestersaus;
12 oesters;
2 eetlepels bieslook, fijngeknipt;
2 sneetjes oud koolhydraatarm brood;
2 eetlepels (roerbak)olie;
50 gr waterkers.


Bereiding:

Verwarm de ovengrill voor. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Roer in een kommetje de sherry en oestersaus door elkaar. Maak de oesters voorzichtig open: steek een oestermesje tussen de schelpen en snijd de sluitspier door. Breek de bovenste platte schelphelft eraf. Maak de oester in de onderste schelphelft los. Zet de oesters in de schelp op een bakplaat en sprenkel het oestersausmengsel erover. Verdeel de paprikablokjes en het bieslook erover. Verkruimel de sneetjes witbrood (in de keukenmachine) en meng de (roerbak)olie erdoor. Verdeel dit kruim over de oesters. Schuif de bakplaat 10 cm onder de grill en laat de oesters in 3 à 5 minuten goudbruin en gaar worden. Serveer ze op vier borden op een bedje van waterkers.



Vervang de oestersaus door 3 eetlepels Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.okokorecepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 29 jun 2014 14:26    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1