Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



LABAB, als je van pittig houdt!

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
LABAB, als je van pittig houdt!

Lalab (groentegerecht).

Deze lalab is het eenvoudigste gerecht van de Indische keuken. Men neemt een paar blaadjes tussen de vingers, haalt ze door een likje sambal en eet ze met droge rijst.

Lalab van komkommer (lelab ketimun).

Ingrediënten:

1 komkommer;
sambal oelek of sambal terasi.

Bereiding en hoe te eten:
Schil een komkommer, snijd haar in de lengte doormidden en verwijder het zaad. Snijd iedere helft nogmaals doormidden en verdeel daarna de lange repen in de breedte in stukken van ca 4 à 6 cm. Het lekkerste is deze lalab van zeer jonge komkommers, die nog geen zaadjes hebben geschoten. Stapel de stukken komkommer op een schaaltje en serveer er apart de sambal bij. De lekkerste combinatie is die met sambal oelek of sambal terasi.
Men legt een lepeltje sambal op de rand van het bord en haal daar het uiteinde van de komkommer doorheen. Bijt dat stukje eraf en haal het restant opnieuw door de sambal.

Lalab van sla (lalab slada).

Het binnenste van een slakropje;
Sambal.....maakt niet uit welke.

Pluk het hart van de sla niet helemaal uit, maar snijd het in de lengte in vieren. Serveer de stukje met sambal. Ook kunnen grotere slabladeren gescheurd worden en op dezelfde manier gegeten worden.

Lalab van Spinazie ( Lalab bajem).

Een handvol jonge spinaziebladeren;
Sambal, onverschillige welke...

Was de spinazie. Laat ze uitlekken. Leg ze, gewikkeld in plasticfolie even boven kokend water of boven de stomende rijst. Haal ze uit de folie en serveer ze met sambal.

Lalab van kool (lalab koebis).

4 à 6 koolbladeren uit het hart van de kool;
Sambal manis of sambal badjak.

Overgiet de koolbladeren met kokend water en laat ze daarin afgedekt een poosje staan, zodat de bladeren slap worden.
Laat ze uitlekken en besmeer ze "dun" met heerlijke sambal manis of badjak.

Lalab van tomaat.

2 grote tomaten;
1 theel. sambal terasi;
1 eetl. ketjap manis;
sap van een teentje knoflook.
sap van een 1/2 citroen of limoen;
1 theel. slaolie.

Dompel de tomaten een minuut in kokend water. Trek er de schil van af en snijd de tomaat in dikke plakken.
Vermeng de sambal met de ketjap, knoflooksap, citroensap en enkele druppeltjes olie.
Giet dit sausje over de grote plakken tomaat.


Kort voor het opdienen bereiden.

Toevoeging:

http://www.roysrecepten.nl/contents/nl/d185.html

WOORDENLIJST EN VERHOUDINGEN

Een zakje bevat 150 gram.

Shirataki Miracle Rijst is uitstekend te gebruiken in wok schotels of rijstgerechten. De rijst is neutraal van smaak. Als je de rijst mee wokt of verwerkt in een saus of soep zal het de smaak van de kruiden, groenten of saus aannemen. De rijst is zeer vezelrijk en heeft nauwelijks koolhydraten en calorieën. Ze passen daarom uitstekend bij ieder afslankdieet.
Het geeft jouw gerecht body met nauwelijks koolhydraten of calorieën.

Miracle Rice zijn kleine doorschijnende korrels. De structuur is stevig. Dit product wordt gemaakt van de wortel van de Konjak plant. Dit product wordt in een zakje met water geleverd.
Ingrediënten: water, konjac glucomnnan, calcium hydroxide.
Gebruik: spoel voor het gebruik de Miracle Rijst goed af met water. Hiermee spoel je de typische geur van het product af. Breng water aan de kook en blancheer de de rijst gedurende een minuut. Nogmaals afspoelen en uit laten lekken in een vergiet. Het aantal voedingsvezels in dit product is hoog. Daarom zijn de netto koolhydraten per 100 gram nihil. De vezels zorgen voor een verzadigd gevoel.

Geschikt voor: Low Carb Dieet, Proteïnedieet, Caloriearm dieet.

Netto koolhydraten: Nauwelijks koolhydraten.
Eiwitten: 0,1 gram per 100 gram;
Totaal koolhydraten: 2,3 gram per 100 gram;
Energie: 2 kcal. per 100 gram;
Vetten: 0,1 gram per 100 gram.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.roysrecepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 26 jun 2014 15:39    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1