Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Melanzane, Italiaanse aubergineschotel.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Melanzane, Italiaanse aubergineschotel.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 aubergines;
3 el olijfolie;
3 vleestomaten, in plakken;
400 ml tomatensaus (pakje à 500 ml);
2 bollen mozzarella in plakken;
100 gr Grana Padano (kaas), geraspt;
1 bakje verse basilicum (15 gr).

Bereiding:

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een halve centimeter, bestrooi ze met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de aubergineplakken aan beide kanten in 4 à 5 minuten goudbruin en bijna gaar.

Verwarm de oven voor op 175°C. Leg in de ovenschaal een laag aubergine, een laag tomaten, een laag aubergine en weer een laag tomaten. Schenk de tomatensaus erover en leg hierop een laag mozzarella.

Bestrooi het gerecht met de Grana Padano. Bak de melanzane 30 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met een paar blaadjes basilicum.

Zalig met een frisse groene salade.

Heb je nog een "gaatje" over en niet vegetarisch? Doe er nog wat rul gebakken mager runder gehakt of tartaar door, gekruid met wat tijm of oregano.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.smulweb.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 25 jun 2014 22:44    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1