Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Mediterrane mosselen met koriander en limoen.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Mediterrane mosselen met koriander en limoen.

Ingrediënten voor 4 à 6 personen:

4 kg mosselen;
2 limoenen (of 1 citroen);
1 prei;
1 klein bosje (ca. 30 gr) koriander;
4 teentjes knoflook;
4 eetlepels olijfolie;
3 dl droge witte wijn;
evt. zout;
versgemalen zwarte peper.

Bereiding:

Boen een limoen schoon. Rasp de schil van deze limoen en pers beide limoenen uit. Hak de prei, de koriander (ook de steeltjes) en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei met de knoflook en de geraspte limoenschil 3 minuten op een hoog vuur.

Voeg de wijn, het limoensap, de helft van de koriander en 2 kilo mosselen aan de grote pan toe. Leg het deksel op de pan, breng het vocht aan de kook en kook de mosselen 5 à 8 minuten tot ze openstaan en gaar zijn. Strooi er wat koriander, een snufje zout en wat peper over de mosselen en schud de pan nog even op. Schep de mosselen in een schaal en kook de rest van de mosselen in het kookvocht ook gaar terwijl de andere mosselen gegeten worden.

Lekker met warm ciabattabrood/koolhydraatarm brood en tomatensalade.


Eet smakelijk.

Bron: http://www.receptjes.com/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 20 jun 2014 16:39    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1