Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Having a Ball - Het Grote Balletjes Boek

Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   NinaM
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 18-3-2014
Berichten: 8057
Dieet: Low carb


  Reageer met quote
Enkele weken geleden ontstond het idee, om ter ere van Gehaktballetje's bijna gehalveerde streefgewicht een balletjesboek te beginnen. Een soort receptenboekje op de Weegclub voor allerhande balletjesrecepten.

Onder low carbers worden af en toe al balletjesrecepten uitgewisseld; iedereen maakt ze anders en qua ingrediënten en recepten valt eindeloos te variëren.

Dus ken je een overheerlijk balletjesrecept of heb je onlangs iets bereid wat wel verdacht veel op een balletje leek? Plaats het recept dan hier; ter ere van Het Grote Balletjes Boek!

Vegetarisch, vis, kaas, kipgehakt, rundergehakt, half-om-half, koud of warm.. alles mag. Zolang het maar een balletje is.



Laatst aangepast door NinaM op di 10 jun 2014 16:45, in totaal 2 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 10 jun 2014 16:18    
Vrouw Weeggegevens   Mirandalet
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 17-4-2009
Berichten: 1100
Dieet: Lowcarb (shakes)


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 10 jun 2014 16:26    
Vrouw   GBA
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-11-2013
Berichten: 5318
Dieet: Low Carb


  Reageer met quote
LEUK!!!
En ik maar denken nav de kl**thommel Stom lachje .

Ik ga denken aan een paar variaties die ik maak smullen en zal de receptjes uitschrijven zodra ik thuis ben en gegeten heb.

Ellen heeft denk ik ook wel een goed recept - die is nogal een self proclaimed balletjesfan Eten
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 10 jun 2014 16:31    
Vrouw Weeggegevens   Mirandalet
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 17-4-2009
Berichten: 1100
Dieet: Lowcarb (shakes)


  Reageer met quote
nou jij hebt je naam in ieder geval al mee Erg blij
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 10 jun 2014 16:33    
Vrouw Weeggegevens   NinaM
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 18-3-2014
Berichten: 8057
Dieet: Low carb


  Reageer met quote
Kal­koen­ge­hakt­bal­le­tjes met ker­rie­jus

Ingrediënten

4 takjes verse peterselie
50 g rauwe ham
lepeltje gemalen gember of djahé (gemberwortel)
500 g kalkoengehakt
zout en peper
Lepeltje kokosolie
1/2 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel room of kokosmelk

Bereiding:

Peterselie fijn knippen. Ham in reepjes snijden. Peterselie, ham en gemalen gember door kalkoengehakt mengen. Met zout en peper op smaak brengen. Van gehakt ca. 20 kleine balletjes vormen. In koekenpan kokosolie verhitten en balletjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan scheppen en warmhouden. Kerriepoeder, room / kokosmelk en 1 dl water door bakvet roeren. Geheel aan de kook brengen en aanbaksels goed losroeren. Serveren met broccoliroosjes of andere warme groente.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 10 jun 2014 17:04    
Vrouw   GBA
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-11-2013
Berichten: 5318
Dieet: Low Carb


  Reageer met quote
Kipballetjes met Prei en Seroendeng

Voor de Seroendeng:
een halve ui heeeel klein gesnipperd
knoflookpoeder
kerrie (als je wilt)
beetje neutraal smakende olie (zonnebloem)
snufje korianderzaadpoeder (ketoembar)
snufje gemalen galanga (laos)
zakje gemalen kokos

Bak omscheppend bruin. Laat afkoelen

Voor de balletjes:
500 gr kipgehakt
3 gesnipperde uitjes
1 prei gesnipperd
P&Z
knof
beetje sambal Oelek

Bereiden:
Bak de zeer fijne ui met prei mooi gaar
Meng het gehakt met de kruiden en de gebakken prei en ui
voeg een goede hoeveelheid seroendeng naar smaak toe in het gehaktmengsel (kun je ook weglaten).

Bak in kleine balletjes.

Rol na het bakken de balletjes door de Seroendeng
smullen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 10 jun 2014 17:21    
Vrouw   zaadje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-1-2013
Berichten: 8556
Dieet: G.O.K (Yvonne Lemmers)


  Reageer met quote
Wild zwijnsgehakt voor bij de borrel
Wild, Hapje, 6 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 45 minuten.

Ingrediënten
1 kilo wild zwijn gehakt
1 ei
1 gesnipperde ui
4 eetl basilicumkruiden
2 el vers gemalen peper
eventueel paneermeel
Bereiden
Vlees met de ingredienten mengen en balletjes rollen.
Tip:
Voeg zoveel mogelijk kruiden en anders toe, wat je lekker lijkt.

Braden, ongeveer 45 minuten op zacht vuur.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 10 jun 2014 18:17    
Vrouw   GBA
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-11-2013
Berichten: 5318
Dieet: Low Carb


  Reageer met quote
Gehaktballetjes met Basilicum-Mozzarella - Lief

Nodig:
500 gr gehakt (rund, kip of half-om-half, wat jij wilt)
tomatenpuree
bosje basilicum
p&z
knoflook, geperste teentjes
eitje
kleine Mozarellaballetjes

Bereiding:
Mix het gehakt met tomatenpuree (niet het hele blikje) en de kruiden (behalve de basilicum).
Voeg het ei toe en kneed.
Hak de basilicum heeeeeeel fijn.

Maak balletjes en sla ze plat
Besprenkel de balletjes met ruim basislicum-strooi
Leg in het midden van elk plat gehaktrondje een balletje Mozarella en vouw het platte vleesmensel eromheen en sluit het zodat de Mozarella met de basilicum eromheen in het centrum van het balletje zitten

Bak in een koeken/hapjes- pan
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 10 jun 2014 20:06    
Vrouw   GBA
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-11-2013
Berichten: 5318
Dieet: Low Carb


  Reageer met quote
smullen FALAFEL !!!! smullen -zijn ook balletjes toch ohhh

okee, dit is de handleiding op youtube, heel langzaam en duidelijk; stap voor stap.
Gewoon mee- en nadoen!
Zoooh yummy , maar ja, er zit wél humus, behoorlijk zout én meel in
Schaam Schaam




Laatst aangepast door GBA op di 10 jun 2014 20:19, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 10 jun 2014 20:18    
Vrouw Weeggegevens   NinaM
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 18-3-2014
Berichten: 8057
Dieet: Low carb


  Reageer met quote
Indische gehaktballetjes & Indische eitjes



Nodig:

- rundergehakt
- sambal
- 4 trostomaten
- 1 rood uitje
- djahé
- sereh
- ketoembar
- kerrie
- zout naar smaak
- 2 dl water
- 2 dl kokosmelk
- kokosolie
- 4 - 6 gekookte eieren

Kruid het gehakt op bord met djahé, ketoembar, kerrie, sereh, lepel(tje) sambal en evt. zout. Goed door elkaar kneden en middelgrote balletjes van maken.

Eitjes koken in apart pannetje totdat ze hard zijn. Daarna koud water erbij om ze af te laten koelen.

Rood uitje alvast ontvellen en in kleine stukjes snijden. 4 Trostomaten wassen en halveren.

Lepeltje kokosolie laten smelten in wok (hoge temperatuur) en gehaktballetjes dichtschroeien. Paar keer pan schudden totdat alle gehaktballetjes rondom bruin zijn. Vuur iets lager zetten

Toevoegen: gesnipperd rood uitje en halve tomaten; meebakken en lekker paar min. laten sudderen.

Afblussen met kopje water (2dl) en half bouillonblokje toevoegen. Zo gauw deze is opgelost 2 dl kokosmelk toevoegen en op laag vuur alles laten stoven. De milde kokossmaak trekt dan heerlijk in de scherpe balletjes en de saus wordt dan iets dikker.

Gehaktballetjes in schaaltje of borden leggen. Heerlijk met wat saus, augurk in plakjes, klein handje pinda's en salade

De gepelde eitjes leg je in de overgebleven saus en laat je samen verder afkoelen. Daarna een nachtje in de koelkast zetten.

De volgende dag hebben de eitjes een rode kleur en is de smaak van de saus in het eiwit getrokken. Je kunt ze met saus en al opnieuw even opwarmen, maar koud ook zijn ze ook erg smakelijk.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 10 jun 2014 20:19    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Pagina 1 van 2