Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Lekkere hapjes.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Lekkere hapjes voor een zonnige dag.

Camembert uit de oven met rozemarijn.

2 personen (lunchgerecht).

Ingrediënten:

1 doosje camembert ;
olijfolie;
zeezout grof;
takje verse rozemarijn (bakje à 15 gr).

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de witte bovenkant van de camembert eraf. Bedruppel de kaas met wat olijfolie, bestrooi met grof zeezout en versgemalen peper en verdeel de naalden van de rozemarijn erover. Zet het kaasje, met doosje en al 8 min. in de oven en serveer warm.

Lekker met radijs.
Ook lekker met wat grof gehakte walnootjes.

TONIJN IN BLIK MET OUDE KAAS KAPPERTJES EN RODE UI:

Verwarm de oven tot 180°C. Wrik de inhoud van een blikje tonijn goed los met een vork. Bestrooi met gesnipperde rode ui en geraspte oude kaas en leg er wat kappertjes op. Zet het blikje 10 min. in de oven en serveer direct.

ROQUEFORTDIP MET WITLOF:

Klop 100 gr Roquefort los, 4 el mascarpone of zure room en breng op smaak met peper. Pluk mooie blaadjes van de witlof en serveer ze als lepels bij de dip.

TUINBOONTJES FIJN MET FETA:

Kook (diepvries) tuinboontjes fijn 5 min. in een steelpannetje. Giet af en giet er een scheut olijfolie over. Verbrokkel de feta en strooi het over de boontjes. Maak af met wat Chili- en paprikapoeder.

CHORIZO MET VENKEL EN (SHERRY)AZIJN:

Snijd 1 venkel in stukjes (bewaar het groen). Verwarm 1 fijn gesneden Chorizo 5 min. in een koekenpan. Voeg de venkel toe en verwarm nogmaals een paar min. Maak af met een scheutje (sherry) azijn, fijn gehakte rode peper en het venkelgroen.

PARMEZAANSE KLETSKOPPEN MET CHILIDIP:

Verwarm de oven tot 200°C. Rasp 200 gram Parmezaanse kaas. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop dunne cirkels van kaas. Verwarm 5 min. en laat het vervolgens afkoelen. Haal de kletskoppen voorzichtig van de bakplaat af en serveer met tomaten Chilisaus of andere dip
.
KNOFLOOKCHAMPIGNONS MET HAM EN ROOMKAAS:

Verwarm de oven tot 180°C. Besmeer een bakplaat met boter en leg hierin champignons, repen ham en knoflook. Schep er een paar el. roomkaas door en zet 15 min. in de oven. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi evt. met vers kruid, zoals peterselie.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.top-recept.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 09 jun 2014 20:52    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1