Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Aardbeien/frambozensaus.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Aardbeien/frambozensaus.

ingrediënten:

150 gr aardbeien;
200 gr frambozen;
druppeltje(s) zoetstof;
1 koffielepel maïzena of Tartex Vegabin;
1 koffielepel citroensap.

Je kunt de saus extra pit geven door er een scheutje bosaardbeienlikeur aan toe te voegen.


Opmerking:
Een aftreksel van de gedroogde jonge bladen van het bosaardbeienplantje wordt nog steeds als een heilzame en geurige thee genuttigd. De verse blaadjes van de bosaardbei worden ook wel door salades gemengd. In Frankrijk wordt van bosaardbeitjes de bekende likeur Fraise des Bois gemaakt.

Bereiding:


Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze samen met de frambozen.
Houd 4 aardbeien en 4 frambozen apart voor de garnering en druk de rest van de vruchten door een zeef.
Doe de zoetstof, samen met de maïzena of (Tartex Vegabin) in een diepe schaal en roer er 1 eetlepel water door.
Voeg er de aardbeien- en frambozenpulp aan toe en roer alles goed door elkaar.
Zet de schaal 3 à 4 minuten op 650 Watt in de magnetron en roer elke minuut om tot de saus mooi is gebonden.
Meng er tenslotte, uit de magnetron, het citroensap door en laat e saus afkoelen.
Snijd de apart gehouden frambozen in tweeën en de aardbeien in vieren.
Roer deze stukjes fruit door de afgekoelde saus en serveer de saus evt. met pudding, ijs, of fruit.

Tip:

Je kunt de saus ook warm serveren. Roer de overgebleven vruchten dan niet door de warme saus, maar gebruik ze als garnering.

Erg lekker!

Bron: http://www.toprecepten.com/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 30 mei 2014 16:12    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1