Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Knolselderijsoep met paddenstoelen.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Knolselderijsoep met paddenstoelen.

2 personen.

Bereidingstijd 30 minuten.

Ingrediënten:

250 gr knolselderij;
wit van 1 prei;
15 gr boter;
1 takje verse tijm;
1 takje rozemarijn;
5 dl hete groentebouillon van 1 tablet;
40 gr paddenstoelen zoals kastanjechampignons grotchampignons shiitake cantharellen en eekhoorntjesbrood;
½ dl room (Alpro Soya Cuisine).

Bereiding:

Snijd een dikke plak van de knolselderij en schil de plak. Weeg 200 gram schoon af en snij de knolselderij in blokjes. . Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Smelt de boter in een magnetronbestendige maatkan of schaal met een inhoud van 2 liter, onafgedekt, 30 seconden. "Bak" hierin de prei, knolselderij 2 minuten aan, ca. 750 watt. Voeg de tijm en rozemarijn toe en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat de groenten gaar worden, afgedekt, 6 à 7 minuten, ca. 525 watt. Pureer en zeef de soep. Maak intussen de paddenstoelen schoon met een champignonborsteltje of met keukenpapier en snijd ze vervolgens in plakjes. Voeg de paddenstoelen aan de soep toe en laat deze nog 2 minuten zachtjes koken, afgedekt, ca. 750 watt. Voeg de laatste minuut al roerende de room toe. Mocht je de soep te dik vinden, voeg dan nog wat bouillon toe.

Als je geen magnetron hebt, kan het ook gewoon op het gas/elektrisch fornuis.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.tboek.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 28 mei 2014 18:05    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1