Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Caponata.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
CAPONATA
Dit bekende gerecht uit Zuid-Italië kan warm worden gegeten als groentebijgerecht, maar kan ook koud worden geserveerd. Het is dan eigenlijk een salade.
Groente gerecht uit Italië voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingrediënten:

100 ml olijfolie extra vergine;
2 grote aubergines, in blokjes van 2 cm;
1 tl oregano;
1 rode ui, gehakt;
2 tenen knoflook, gehakt;
2 stengels bleekselderij, in stukjes;
16 groene olijven zonder pit;
2 el kappertjes;
2 tl suiker;
60 ml rode wijnazijn;
4 à 5 ansjovisfilets, gehakt (optioneel);
4 rijpe tomaten, ontveld en grof gehakt;
2 el geroosterde pijnboompitten;
3 el gehakte bladpeterselie;
zout en peper.

Bereiding:

Leg de blokjes aubergine in lagen in een vergiet en strooi over iedere laag flink wat zout. Laat 30 minuten staan en spoel ze af. Dep ze droog met keukenpapier.
Verhit op 2 eetlepels na alle olie in een grote koekenpan en bak de aubergineblokjes op hoog vuur bruin in ca. 5 minuten. Bestrooi ze met de oregano en wat zout.
Doe de resterende olie in een andere pan en bak daarin de ui, knoflook en bleekselderij. Doe na 3 minuten de olijven, kappertjes, suiker, rode-wijnazijn en desgewenst de ansjovis erbij en bak een paar minuten mee tot de azijn wat verdampt is. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten sudderen.
Giet het teveel aan olie van de aubergineblokjes af en doe ze bij de andere groenten. Laat nog 3 minuten sudderen en maak op smaak af met zout en peper. Voeg eventueel nog wat azijn toe of een scheutje olijfolie. Strooi de pijnboompitten en de peterselie erover en serveer warm of koud.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.tastyweb.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 26 mei 2014 19:50    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1