Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Geitenkaassalade met honingdressing. BBQ.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Het mooie weer komt er weer aan! BBQ Salade: geitenkaassalade met honingdressing.

Ingrediënten voor deze BBQ salade:


100 gram feta;
zakje rucola;
zakje veldsa;
walnoten;
rode ui;
honing;
balsamico azijn;
peper en zout;
mosterd;
extra vierge olijfolie.

Bereiding:

Een lekkere salade bestaat altijd uit twee elementen. De salade zelf met daarin de sla en in dit geval de kaas (feta) is het eerste element. Het tweede deel van een salade bestaat uit een lekkere dressing die de smaken van de ingrediënten extra benadrukt of juist onderdrukt. Dit BBQ recept voor geitenkaassalade begint met het maken van deze oh zo belangrijke dressing.

Neem voor de dressing een diepe kom en doe hier vier eetlepels extra vierge olijfolie in. Extra vierge olijfolie is olie van de eerste persing na het oogsten van de olijven. Deze olijfolie smaakt heel anders dan normale olijfolie. Voeg een eetlepel balsamico azijn toe en maal er dan wat verse peper en zout bij. Doe een flinke eetlepel honing en een flinke theelepel mosterd bij de dressing en roer de ingrediënten dan door elkaar. Maak de dressing eventueel extra op smaak met nog wat peper en zout.

Neem nu een diepe kom en doe hier de schoongemaakte en uitgespoelde veldsla en rucola in. Houd je niet van rucola of veldsla? Gebruik dan soorten sla die je wel lekker vindt. Leg nu de walnoten in een theedoek, vouw deze dubbel en rol er met de deegroller een paar keer flink overheen. Doe nu de kleine stukjes walnoot bij de salade. Maak de kleine rode ui fijn en snipper hem. Doe de rode ui over de salade. Brokkel tenslotte de feta over de salade en roer de salade ingrediënten goed door. Schenk nu de dressing over de geitenkaas salade.

Deze geitenkaas salade is heerlijk bij elke BBQ. De milde smaak van de kaas gaat prima samen met wat pittigere soorten vlees of vis van de BBQ.

Dat wordt straks genieten.

Bron: http://bbq-recepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 26 mei 2014 17:30    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1