Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Grip op Koolhydraten recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Chocoladetaart

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Minke2009
Ik blijf hier bij de weegclub
Ik blijf hier bij de weegclub


Geregistreerd op: 22-12-2009
Berichten: 35
Dieet: GOK
Woonplaats: Brabant


  Reageer met quote
Ik ben nog niet begonnen met GOK, eerst CB afbouwen 9 dagen.

Ik kwam dit recept tegen, is dit GOK-proof??
Zo niet, dan verwijder het maar...

Gezonde Chocoladetaart:

Ingrediënten

* 120 gr pure chocolade(85% cacao) grof gehakt
* 85 gr extra vergine (koudgeperste)kokosolie
* 3 eetl ahorn-of agavesiroop*
* 2 scharreleieren
* 100 gr boekweitmeel
* 20 gr cacao
* 100 gr amandelmeel*
* 100 gr ongebrande hazelnoten,fijngemalen
* 4-4 eetl biologische abrikozenjam (zonder toegevoegde suikers)
* 100 ml soja-of andere room

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Laat in een steelpannetje 70 gr chocolade met 170 ml water al roerend smelten. Haal de pan van het vuur. Mix met een handmixer in een grote pan de kokosolie (verwarm deze eerst als de olie is gestold) met de ahorn-of agavesiroop. Mix één voor één de eieren erdoor. Mix totdat beide eieren zijn opgenomen; het hoeft echter geen perfect, glad geheel te worden. Meng het boekweitmeel, de cacaopoeder, de gemalen noten en het gesmolten chocolademengsel erdoor. Giet het beslag in een kleine bakvorm (diameter 16 centimeter) en bak de taart 1 uur in de oven. Laat de taart op een rooster afkoelen. Snijd de taart horzontaal doormidden en bestrijk met de abrikozenjam. Verwarm de resterende 50 gr chocolade in een steelpan, roer met een kwast de room erdoor tot een smeerbaar mengsel. Bestrijk hiermee de bovenkant en zijkant van de taart. Laat de chocolade in de koelkast opstijven of snijd de taart direct aan.

Serveertips
*Heb je geen amandelmeel,dan kun je ook blanke amandelen in een keukenmachine tot meel maken. Maal niet te lang door want dan krijg je amandelpasta.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 26 feb 2012 14:36    
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Minke2009 schreef:
Ik kwam dit recept tegen, is dit GOK-proof??

Nee, dit mag alleen in je kh-uurtje.

Ahorn- en agavesirooop zijn puur suiker en bevatten per 100 gram 90 gram suiker.
Jam, ook al is het biologisch, bevat minstens 60 gram suiker per 100 gram, anders mag het geen jam heten.
Boekweitmeel is technisch geen graan, maar bevat per 100 gram ook 70 gram kh.

Je kunt hier:
www.voedingswaardetabel
altijd de ingrediënten opzoeken.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 26 feb 2012 17:23    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1