Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



kwarktaart met bodem

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   alinthorst
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 23-10-2009
Berichten: 1550
Dieet: Low-Carb (atkins)
Woonplaats: Bathmen


  Reageer met quote
Voor de bodem:
60 gr. boter
50 gr. kokosmeel
10 gr. zemelen
scheutje slimpie siroop
snufje zout
1 ei
Voor de vulling
300 gr. kwark (heb ik sahnejoghurt griekse stijl van lidl gebruikt)
250 ml. slagroom waarvan na het opkloppen ong. de helft voor garnering bewaren.
5 blaadjes gelantine
0.2 ltr. alpro soja rood
slimpie naar smaak (houd ik van lekker zoet)
stevia

De bodem:
Alle ingredienten bij elkaar (had ik de boter gesmolten) doorkneden en in een vorm drukken (kleiner formaat, geloof dat het 26 cm is) en 20 min. op 160 gr. tot hij mooi bruin is.
Af laten koelen.

Vulling:
0.2 ml. alpro soja rood verwarmen met de helft van de kwark. Geweekte gelantineblaadjes er in oplossen, van het vuur halen en de rest van de kwark, de slimpie en evt. nog wat stevia (of andere zoetstof) toevoegen tot het lekker zoet is.
De helft van de geklopte (en gezoette) slagroom er door scheppen en het hele spul op de bodem gieten. Ong 5-6 uur laten opstijven in de koelkast. Afgarneren met de overige slagroom en smullen maar.
Als je 10 punten maakt is het 2 khd per punt!!!

_________________


Laatst aangepast door alinthorst op za 16 jan 2010 19:36, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 15 jan 2010 12:43    
Vrouw Weeggegevens   tyka
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 29-12-2009
Berichten: 392
Dieet: Gezond eten
Woonplaats: Geertruidenberg


  Reageer met quote
is die sojamelk misschien 0,2 dl of 0,2 l.
2 ml is zo weinig (2 druppels ongeveer).
Ziet er wel heel lekker uit namelijk

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 16 jan 2010 10:09    
Vrouw Weeggegevens   alinthorst
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 23-10-2009
Berichten: 1550
Dieet: Low-Carb (atkins)
Woonplaats: Bathmen


  Reageer met quote
Is 0.2 ltr, zal het aanpassen en hij is erg lekker!! smullen

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 16 jan 2010 19:35    
Vrouw Weeggegevens   tyka
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 29-12-2009
Berichten: 392
Dieet: Gezond eten
Woonplaats: Geertruidenberg


  Reageer met quote
Ik zag trouwens al eerder een recept staan van jou met kokosmeel.
Heb je misschien nog meer lekkere recepten hiermee??

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 16 jan 2010 20:30    
Vrouw Weeggegevens   alinthorst
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 23-10-2009
Berichten: 1550
Dieet: Low-Carb (atkins)
Woonplaats: Bathmen


  Reageer met quote
Heb ik wel een soort brood geprobeerd, maar daar is het zeker niet geschikt voor. Ben wel steeds aan het proberen, er zitten maar 4 khd in 100 gr, dus voor ons wel een mooi meel maar je kunt er dus niet alles mee.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 18 jan 2010 9:30    
Vrouw Weeggegevens   zinnia
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 21-4-2011
Berichten: 1081
Dieet: GBP- letten op koolhydraten
Woonplaats: weelde


  Reageer met quote
je kunt het kokosmeel mengen met soyameel of soyaproteine, of andere prot poeders, dat maakt al een verschil in luchtigheid
extra vocht en eitjes toevoegen maakt het ook bewerkbaarder of hoe zeg je dat lol
want het slorpt enorm vocht op ten opzichte van andere melen

volledig kokosmeel kan ook maar vraagt echt aandacht qua vocht, dingen worden snel erg droog, experimenteren is de boodschap!!

xx evi

_________________
54 kilo kwijt middels gbp , nu low carb vanwege suikerovergevoeligheid
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: wo 22 jun 2011 10:15    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1